Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 1.707 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε μία ημέρα. Η τελευταία φορά που ο αριθμός ήταν υψηλότερος από 1.707 ήταν στις 26 Απριλίου.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο στη Γερμανία από τα τέλη Απριλίου. Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 1.707 νέες μολύνσεις εντός μίας ημέρας. Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες του Robert Koch Institute (RKI) από την Πέμπτη το πρωί. Ο αμέσως υψηλότερος ήταν στις 26 Απριλίου με 1737 νέα καταχωρημένα κρούσματα. Το αποκορύφωμα των καθημερινών αναφερόμενων νέων κρουσμάτων ήταν στις αρχές Απριλίου περισσότερες από 6.000, ωστόσο στη συνέχεια οι τιμές μειώθηκαν σημαντικά. Ο αριθμός αυξάνεται ξανά από τα τέλη Ιουλίου.

Ωστόσο, η τρέχουσα αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων δεν επιτρέπει την εξαγωγή άμεσων συμπερασμάτων σχετικά με την εμφάνιση της λοίμωξης, καθώς αυξήθηκε πάρα πολύ ο αριθμός των τεστ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της RKI, υπήρχαν ακόμη περίπου 578.000 την 31 εβδομάδα από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου (μεταδόθηκαν από 165 εργαστήρια), δύο εβδομάδες αργότερα ο αριθμός ήταν ήδη πάνω από 875.000 (μεταδόθηκαν από 181 εργαστήρια).

Οι τιμές μπορούν να αλλάξουν στην πορεία λόγω καθυστερημένων εγγραφών που μπορούν επίσης να συμπεριλαμβάνουν πολλές δοκιμές. Την εβδομάδα 20-26 Απριλίου, ο αριθμός των τεστ ήταν περίπου 364.000 (μεταδόθηκαν από 178 εργαστήρια) – πολύ χαμηλότερος από ό, τι σήμερα.

Το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων ήταν τότε 5%, τώρα είναι λίγο κάτω από 1%. Το RKI ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων δεν μπορεί να οφείλεται μόνο στον αυξημένο αριθμό των τεστ. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Gérard Krause από το Κέντρο Έρευνας Μολύνσεων Helmholtz στο Braunschweig είπε επίσης: „Η αύξηση των θετικών κρουσμάτων δεν οφείλεται μόνο στην αύξηση των τεστ.

“ Από την αρχή της κρίσης του Covid-19, τουλάχιστον 228.621 άτομα στη Γερμανία έχουν βγει θετικοί στον ιό, όπως ανέφερε το RKI στο Διαδίκτυο την Πέμπτη το πρωί (στοιχεία από τις 20 Αυγούστου, 00:00 π.μ.). Σύμφωνα με το RKI, ο αριθμός των θανάτων από τον Covid-19 είναι 9.253. Δέκα ακόμη θάνατοι έχουν αναφερθεί από την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της RKI, μέχρι την Πέμπτη το πρωί, περίπου 204.800 άτομα είχαν επιβιώσει από τον Covid-19. Η τιμή R απεικονίζει το ποσοστό μόλυνσης περίπου ενάμιση εβδομάδα νωρίτερα.

Επιπλέον, το RKI δίνει τη λεγόμενη τιμή R επτά ημερών. Αφορά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και συνεπώς υπόκειται λιγότερο σε καθημερινές διακυμάνσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της RKI, αυτή η τιμή ήταν 1,08 την Τετάρτη (προηγούμενη ημέρα: 1,05). Δείχνει τη διαδικασία μόλυνσης από οκτώ έως 16 ημέρες πριν.