Τα κουνούπια τίγρης και τα αυγά τους εμφανίστηκαν και στη Στουτγκάρδη-Μόρενγκεν. Το έντομο μπορεί να μεταδώσει το δάγκειο ιό με συμπτώματα πυρετού.

Τα κουνούπια τίγρης και τα αυγά τους εντοπίστηκαν σε δεξαμενή νερού στη Στουτγκάρδη-Μόρενγκεν. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι μόνο ένας μικρός πληθυσμός., επειδή δεν έχουν εντοπιστεί κουνούπια τίγρης στην υπόλοιπη πόλη. Αυτό το είδος κουνουπιών προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία και βρίσκεται σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη για δεκαετίες. Η κύρια εξάπλωση του ασιατικού κουνουπιού τίγρης πραγματοποιείται μέσω παθητικής μετατόπισης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μπορεί να μεταδώσει παθογόνα όπως ο ιός του δάγκειου πυρετού ή ο ιός chikungunya. Η πρώτη ανίχνευση του ασιατικού κουνουπιού τίγρης έγινε στη Γερμανία το 2007 όταν βρέθηκαν πέντε αυγά. Περαιτέρω κουνούπια βρέθηκαν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τη Βαυαρία το 2011 και το 2012.

Όλα τα γεγονότα ήταν μεμονωμένα και πιθανότατα ήρθαν στη Γερμανία μέσω σιδηροδρομικών και τοπικών μεταφορών. Το 2014, βρέθηκαν αρκετά δείγματα στο Φράιμπουργκ για να επιτρέψουν να θεωρηθεί ένας σταθερός πληθυσμός.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από έναν άλλο μεγαλύτερο πληθυσμό που ανακαλύφθηκε σε έναν κήπο το 2015. Εν τω μεταξύ, εντοπίστηκαν περαιτέρω πληθυσμοί κουνουπιών της ασιατικής τίγρης στην περιοχή του Άνω Ρήνου, όπως στο Λόραχ και στην Καρλσρούη το 2017 και τώρα στο Möhringen.

Προκειμένου να διατηρηθεί ο πληθυσμός μικρός, η πόλη της Στουτγάρδης συνιστά να μην χρησιμοποιείτε δοχεία ανοιχτού νερού, όπως βαρέλια βροχής, κουβάδες ή δοχεία ποτίσματος. Ή τουλάχιστον καλύψτε αυτά τα δοχεία έτσι ώστε τα κουνούπια να μην μπορούν να γεννήσουν.

Το κουνούπι τίγρης θεωρείται ανθεκτικό και τα αυγά του είναι πολύ κρύα και ανθεκτικά εξίσου, στην ξηρασία. Αυτό σημαίνει ότι τα αυγά δεν πεθαίνουν όταν το νερό εξατμίζεται. Μόλις υπάρχει περισσότερο νερό σε ένα μολυσμένο δοχείο, οι προνύμφες αναπτύσσονται από τα αυγά σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα οποία γίνονται κουνούπια. Το κουνούπι τίγρης φτάνει στην κανονική του ικανότητα πτήσης εντός περίπου μιας ώρας μετά την εκκόλαψη.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα κουνούπια τίγρης, που έχουν μέγεθος περίπου 3,5 έως 8 mm, από το βαθύ μαύρο έως μαύρο-καφέ χρώμα του. Αυτό επιτρέπει στα κουνούπια αυτού του είδους να διακρίνονται από άλλα κουνούπια.

Όποιος ανακαλύπτει ένα κουνούπι τίγρης μπορεί να το αναφέρει στο εδώ.