Κάμερα αποτύπωσε τη στιγμή που μετέωρο «έπεσε» από τον ουρανό

Η πτώση μετεώρου φώτισε τον ουρανό της Ελλάδας για κλάσματα του δευτερολέπτου και η εικόνα αποτυπώθηκε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Κάμερα του kopaida.gr στη Λειβαδιά κατέγραψε την εντυπωσιακή πτώση του μετεώρου ενώ αρκετοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να αναφέρουν στα social media ότι πρόλαβαν να δουν το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Το φαινόμενο σημειώθηκε στις 21:36 το βράδυ της Τρίτης και ήταν ορατό σε Αττική, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Βοιωτία, Λακωνία, Μαγνησία, Φωκίδα, Χίο, Άνδρο, Ευρυτανία και πολλές ακόμα περιοχές.

Σύμφωνα με την αστρονομία, μετέωρο ονομάζεται κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς, δηλαδή κάποιου βραχώδους σώματος που μπορεί να έχει μέγεθος από λίγα χιλιοστά έως αρκετά μέτρα.

Η κίνηση του μετεωροειδούς με μεγάλη ταχύτητα και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, την συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας.