Το Greek Theater Art παρουσιάζει την διαδικτυακή κωμική σειρά έκπληξη «Familie Φουκαρά» που θα προβάλλεται μέσα από το κανάλι του Greek Theater Art.

Μια κωμωδία που αντικατοπτρίζει τον τρόπο σκέψης και τα αισθήματα που σχετίζονται με τις πτυχές της ζωής μας, με θέματα από την καθημερινή ζωή και την κοινωνική πραγματικότητα. Στην πλοκή της παρουσιάζει «τα συνηθισμένα λάθη της ζωής μας”, με στοιχεία ρεαλισμού και σουρεαλισμού που πλέκονται ανατρεπτικά, επαναστατικά και ερωτικά.

Η σειρά που διαδραματίζεται εκτός ελληνικών συνόρων, στη Γερμανία, φέρει χαρακτηριστικά της εύπορης ζωής αστών και λαϊκών.

Η διάκριση αυτή δεν αποσκοπεί στον εμπαιγμό και στην στοχοποίηση της δεδομένης οικονομικής, κοινωνικής κατάστασης των ανθρώπων.

Πως επιβιώνουν αυτοί οι δύο κόσμοι σε ένα ξένο τόπο, πως συμπεριφέρονται;

Όλα αυτά και πολλά αλλά διαπλεκόμενα θα σας προκαλέσουν στιγμές αστείρευτου γέλιου με το δυνατό χαρακτηριστικό του Έλληνα και της Ελληνίδας που δεν παύει να φέρει μέσα του ένα μαγικό ασυγκράτητο τεμπεραμέντο σε όλες του τις εκφάνσεις.

Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρωταγωνιστής της σειράς, Γιάννης Μπούσδρος, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο κόσμος εδώ μας άνοιξε τα σπίτια του, μας έδωσε τα ρούχα του, τα μαγαζιά του, τα φαγητά του, τα χρήματα τού. Και όλα για την τέχνη! Συνολικά εργάστηκαν πυρετωδώς 127 άνθρωποι για την πραγματοποίηση της σειράς «Familie Φουκαρά». Όλοι οι άνθρωποι που εργάστηκαν ήταν ερασιτέχνες αλλά τόσο πρόθυμοι να το κάνουν, γι‘ αυτο σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μάθανε τα πάντα. Δηλαδή έγιναν εραστές της τέχνης. Τα γυρίσματα 10 επεισοδίων γυρίστηκαν σε 20 μέρες, όλα στη πόλη της Στουτγκαρδης. Πολλοί άνθρωποι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια με χορηγίες ώστε να πραγματοποιηθεί η τρέλα μου. Μαζί τους ακόμα πόλοι σπουδαίοι άνθρωποι που έδωσαν την ψυχή τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η σειρά εθελοντικά-με εντατικά μαθήματα για να μάθουν να πλασάρονται μπροστά στις κάμερες!»

Πρωταγωνιστούν: Μπέσσυ Μάλφα, Γιάννης Μπούσδρος, Φωτεινή Τοπούζογλου, Μαρία Σερκελίδου, Γιάννης Ρόβας, Χρύσα Βασίλειου, Ραφαηλία Παγγίδου, Διονύσης Γκενές, Στέργιος Ζιάκας, Μαρίνος Κότσογλου, Ρένα Μάρκου, Ιωάννα Νίκου και ο Χαράλαμπος Μοσχόπουλος.

Σενάριο: Μπεσσυ Μαλφα | Γιάννης Μπούσδρος
Σκηνοθεσία: Μπεσσυ Μαλφα
Τηλεσκηνοθεσία | Οπερατέρ | Διευθυντής φωτογραφίας: Στέφανος Κοντομάρης
Παραγωγή: Greek Theater Art, Γιάννης Μπούσδρος
Διεύθυνση παραγωγής: Νεκτάριος Ζαγκληβέρης | Ευαγγελία Μπούσδρου
Βοηθός παραγωγής: Χρήστος Ξηρογιαννης | Έλενα Δημητρίου
Ενδυματολόγος: Ελένη βουζουλιδου
Βοηθός ενδυματολόγου: Ρουθ Πετρίδου
Σκριπ: Ευδοξια Κωνσταντινιδου
Μακιγιάζ: Ευτυχία Βραχνού | Κωνσταντίνα Κιουρτίδου
Κομμωτήριο: Κωνσταντίνος Μαρένας | Ευαγγελία Ιγγιλη | Χρυσάνθη Περχανίδου
Ήχος: Τάσος Χολέβας | Γιάννης Τσολάκης
Δημοσιογραφική κάλυψη: Μαρία Κεμεντζετζίδου