Η υποβρύχια πρόταση γάμου πραγματοποιήθηκε στην Αλόννησο λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια του πρώτου υποθαλάσσιου πάρκου της Ελλάδας.

Λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια του πρώτου υποβρύχιου μουσείου στην Ελλάδα, που άνοιξε τις «υδάτινες» πύλες του στην Αλόννησο, ήρθε και μια θεαματική πρόταση γάμου στο βυθό του νησιού.

Η υποβρύχια πρόταση γάμου πραγματοποιήθηκε στο νησί με τη συγκατάθεση του δημάρχου, Πέτρου Βαφίνη και τη συνδρομή της προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του νησιού, Μαρίας Αγάλλου η οποία οργάνωσε σε συνεννόηση με καταδυτικό κέντρο το εγχείρημα.

Σε βάθος τριών μέτρων, η μέλλουσα νύφη έγνεψε το «ναι» και στη συνέχεια ο σύντροφός της τής πέρασε το δαχτυλίδι.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο εγκαινιάστηκε στο νησί το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και καθίσταται πλέον ο αρχαιότερος επισκέψιμος ενάλιος αρχαιολογικός χώρος.

Σημειώνεται ότι κοντά στη νησίδα Περιστέρα της Αλοννήσου σε βάθος 25 μέτρων, εντοπίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια πλοίων της κλασικής εποχής. Το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 4.000 αμφορείς, πριν ναυαγήσει. Ο αριθμός των αμφορέων, η κατάσταση διατήρησης του ναυαγίου και η ομορφιά των νερών και του βυθού της περιοχής, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, το καθιστούν ένα μοναδικό αξιοθέατο.