Ένα ζυθοποιείο στη Γερμανία αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή μπύρας, επειδή οικογένεια πελαργών έφτιαξε τη φωλιά της σε μία από τις καμινάδες.

Τα πτηνά- που είναι προστατευόμενο είδος στη Γερμανία, σύμφωνα με το AFP- έφτιαξαν στις αρχές της άνοιξης τη φωλιά τους στο ζυθοποιείο Zwanzger, που βρίσκεται στο χωριό Ούελφελντ στη Βαυαρία. Εξαιτίας αυτού, η παραγωγή σταμάτησε, δήλωσε ο ζυθοποιός Κρίστιαν Ζβάνζγκερ στο AFP.

Οι πελαργοί «συχνάζουν» στο συγκεκριμένο χωριό και συχνά επιστρέφουν στα ίδια σημεία κάθε χρόνο, για να φτιάξουν τις φωλιές τους. «Είχαμε μία πέρυσι, στην οροφή και οι νεαροί πελαργοί, όταν επιστρέφουν στην περιοχή, συχνά γυρίζουν στο ίδιο σημείο. Οπότε έφτιαξαν τη φωλιά τους σε μια καμινάδα του ζυθοποιείου», εξήγησε ο Ζβάνζγκερ.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να περιμένουν να ολοκληρώσουν τα πτηνά τη φωλιά τους και μετά να την απομακρύνουν από την καμινάδα. Όμως, μετά ήρθε το lockdown. Έτσι, έπρεπε να περιμένουν έως τώρα προκειμένου να πάει κάποιος ειδικός και να τους βοηθήσει, ενώ στο μεσοδιάστημα βγήκαν από τα αβγά οι νεοσσοί.

Το νέο πλάνο προβλέπει ότι η φωλιά θα απομακρυνθεί την επόμενη εβδομάδα. Όμως, έπειτα από όλα αυτά, τελειώνουν τα αποθέματα του ζυθοποιείου και ακόμη κι αν η παραγωγή ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, η μπύρα δεν θα είναι έτοιμη πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πάντως, ο Ζβάνζγκερ δεν κρατά… κακία στους πελαργούς. «Τους αρέσει να έρχονται σε εμάς. Στο Ούελφελντ έχουμε περίπου 35 φωλιές», δήλωσε.