Ο Ρώσος μουσικός και ντιτζέι Ντενίς Καζνατσέγεφ, ο οποίος συνελήφθη στο Βερολίνο ύστερα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο μιας υπόθεσης κυβερνοαπάτης πολλών εκατομμυρίων, θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ατζέντης του Ντένις Γκλιουκ στο πρακτορείο TASS, η οποία διευκρίνισε ότι ο Καζνατσέγεφ θα περιμένει την έκδοση του στο σπίτι στο Βερολίνο.

«Μας ενημέρωσαν σήμερα, ότι η εγγύηση 20.000 ευρώ εγκρίθηκες και ο Ντενίς μπορεί να περιμένει την δικαστική εξέλιξη στο σπίτι. Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς ημέρα θα βγει από τη φυλακή, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει εντός της εβδομάδος», δήλωσε η ατζέντης του.

Σύμφωνα με την ίδια και με βάση τα μέτρα που αποφασίσθηκαν, ο Καζνατσέγεφ δεν μπορεί να εγκαταλείψει το Βερολίνο και θα πρέπει τρεις φορές την εβδομάδα να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα. «Η ίδια η συνεδρίαση για την έκδοση του στις ΗΠΑ θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουλίου και εμείς δεν θα παραδοθούμε έως ότου δεν άρουν από τον Ντενίς τις κατηγορίες και γίνει πάλι ελευθερος άνθρωπός», δήλωσε η Γκλιουκ.

Νωρίτερα, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα λάβει όλα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην επιτραπεί η έκδοση του Καζνατσέγεφ στις ΗΠΑ. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι στο Βερολίνο θα «επικρατήσει η κοινή λογική» και «δεν θα ικανοποιήσουν το αίτημα της Ουάσιγκτον, η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί συστηματικά την εξω-εδαφική ερμηνεία των κανόνων δικαίου» για την δίωξη Ρώσων πολιτών σε όλο των κόσμο.

Μ.ΜΕΝ