Εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε έχουμε δει έως τώρα

Μετά το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μιλάνο, τώρα ακόμα μία ευρωπαϊκή πόλη αποκτά τη δική της Εβδομάδα Μόδας. Ο λόγος για τη Φρανκφούρτη στη Γερμανία, η οποία από το καλοκαίρι του 2021, θα είναι η νέα έδρα μιας προοδευτικής κοινότητας μόδας & lifestyle. Το όραμα μιας εβδομάδας μόδας στο Μάιν μετατρέπεται πλέον σε πραγματικότητα με εκθέσεις, συνέδρια, πασαρέλες και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Στο επίκεντρο θα βρίσκονται τα κυρίαρχα θέματα της Ψηφιοποίησης και της Βιωσιμότητας.

Ουρανοξύστες και βίλες προηγούμενων αιώνων. Αρχιτεκτονικά εκτρώματα και δομικά αριστουργήματα. Επιχειρήσεις και πολιτισμός. Κακόφημες περιοχές και πολυτελή καταστήματα. Πολλοί διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται στη Φρανκφούρτη, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της πόλης και ο λόγος που η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης εμπνέει νέα δυναμική. Για την πρώτη Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης συνεργάστηκαν η Messe Frankfurt (διοργανώτρια εμπορικών εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων με δικούς της εκθεσιακούς χώρους) και η Premium Group (διοργανώτρια της μεγαλύτερης έκθεσης μόδας της Ευρώπης). 

«Αποκαλύπτοντας το Άγνωστο»
(„Unveiling The Unknown“)
Η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης θα συγκεντρώσει τη μόδα, το design, τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία, δημιουργώντας απρόσμενες συνεργασίες και δείχνοντας αυτό που είναι ήδη δυνατό σήμερα.

«Εφαρμοσμένη Αειφορία» και «Εφαρμοσμένη Ψηφιοποίηση»
(“Applied Sustainability”), (“Applied Digitisation”)
Θα γίνουν προσιτά στην ευρύτερη αγορά καινοτόμα, πιο βιώσιμα προϊόντα, συλλογές και επιχειρηματικά μοντέλα. Ταυτόχρονα, θα προωθηθεί η προοδευτική διασύνδεση της μόδας και της τεχνολογίας ως μέρος της πραγματικής-ψηφιακής πραγματικότητας. Με κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις όπως οι Techtextil, Texprocess & Texworld – και πάνω από 50 εκθέσεις στον τομέα των υφασμάτων παγκοσμίως – το δίκτυο Texpertise της Messe Frankfurt θα ανοίξει περαιτέρω συνεργίες. Για έναν δικτυωμένο και πιο βιώσιμο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

«Πέντε πλατφόρμες, τρεις εκθέσεις, δύο συνέδρια, πάνω από 2.000 σχεδιαστές, brands και εταιρείες μόδας – η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης θα γίνει ένας εξαιρετικά ελκυστικός και σχετικός προορισμός για τη διεθνή βιομηχανία της μόδας. Πιστεύουμε στην ιδέα μιας εβδομάδας μόδας, αλλά εντελώς διαφορετικής από οτιδήποτε έχουμε δει έως τώρα», δήλωσε ο Detlef Braun, Μέλος του Δ.Σ. της Messe Frankfurt.

ΠΗΓΗ: Ελένη Μπεζιριάνογλου