Ανθρωποκυνηγητό σε δάσος στη Γερμανία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενόπλου που αφόπλισε αστυνομικούς και κρύβεται στα δέντρα.

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ, με ανθρωποκυνηγητό σε δάσος της Γερμανίας για τον εντοπισμό ενόπλου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εκατοντάδες αστυνομικοί στη Γερμανία «χτενίζουν» με θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά τον Μέλανα Δρυμό, όπου κρύβεται o ένοπλος.

Ο δράστης, ντυμένος με στολή παραλλαγής, κατάφερε να αφοπλίσει αστυνομικούς και να τραπεί σε φυγή. Μεταξύ άλλων έχουν «σηκωθεί» και ελικόπτερα, που δεν σταματούν να πετούν πάνω από τον Μέλανα Δρυμό στη Γερμανία. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον Ιβ Ράους, έναν άστεγο, ηλικίας 31 ετών. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, είναι οπλισμένος με τόξο και βέλη, μαχαίρι και ένα ή περισσότερα πυροβόλα όπλα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

Ο Ράους είναι γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για διάφορα αδικήματα, όπως για παράνομη οπλοκατοχή και για προστριβές με αστυνομικούς.

«Μείνετε στο σπίτι σας και μην παίρνετε στο αυτοκίνητό σας άτομα που κάνουν ότο-στοπ», προειδοποίησε τους κατοίκους η αστυνομία της πόλης Όπεναου.

Ανθρωποκυνηγητό στη Γερμανία για τη σύλληψη ενόπλου – Αφόπλισε αστυνομικούς και πήρε τα υπηρεσιακά τους όπλα
Αφού ειδοποιήθηκαν από έναν μάρτυρα, αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν τον Ράους την Κυριακή στο κατάλυμα όπου κρυβόταν.

«Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τράβηξε πιστόλι, απείλησε τους αστυνομικούς και τους ανάγκασε να ρίξουν τα υπηρεσιακά τους όπλα. Κατόπιν διέφυγε στο δάσος» ανέφερε ο Γιανίκ Χίλγκερ, ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Και πρόσθεσε: «Απείλησε τους αστυνομικούς που δεν είχαν τον χρόνο να αντιδράσουν», σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Ράους πιθανότατα πήρε μαζί του τέσσερα υπηρεσιακά όπλα, μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ.

Ελικόπτερο της γερμανικής αστυνομίας πετά πάνω από τον «Μέλανα Δρυμό», όπου κρύβεται επικίνδυνος ένοπλος
Ελικόπτερο της γερμανικής αστυνομίας πετά πάνω από τον «Μέλανα Δρυμό», όπου κρύβεται επικίνδυνος ένοπλος © EPA/RONALD WITTEK

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο φυγάς είναι πεζός, όμως το πυκνό δάσος προσφέρει αρκετές κρυψώνες. «Όσοι τον συναντήσουν, να μην τον πλησιάσουν. Ο άνδρας αυτός είναι σε τεταμένη ψυχική κατάσταση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όπεναου, που βρίσκεται στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Οι παιδικοί σταθμοί και η ανοιχτή πισίνα της πόλης έκλεισαν για προληπτικούς λόγους. Ο δήμος έκανε λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση». Οι Αρχές απαγόρευσαν επίσης τους περιπάτους στο δάσος και τις δραστηριότητες στο ύπαιθρο, αλλά και τις πτήσεις πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ανθρωποκυνηγητό στη Γερμανία: Είχαν κάνει έξωση στον επικίνδυνο ένοπλο που κρύβεται στο δάσος

Ένας πρώην γείτονάς του είπε στην Bild ότι παλαιότερα ο Ράους εργαζόταν ως φύλακας σε ένα γήπεδο γκολφ ή σε πάρκινγκ.

Πριν από έναν χρόνο ζούσε σε ένα διαμέρισμα πάνω από μια ταβέρνα, αλλά του έκαναν έξωση επειδή δεν πλήρωνε το νοίκι. Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με αυτόν τον μάρτυρα, στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί διάφορα όπλα, πυρομαχικά και δοχεία με βενζίνη.

Ανθρωποκυνηγητό στη Γερμανία για ένοπλο που αφόπλισε αστυνομικούς και βρήκε καταφύγιο στο δάσος
Ανθρωποκυνηγητό στη Γερμανία για ένοπλο που αφόπλισε αστυνομικούς και βρήκε καταφύγιο στο δάσος © EPA/RONALD WITTEK

Στη συνέχεια ο Ιβ Ράους κοιμόταν για ένα διάστημα στο αυτοκίνητό του, αλλά μετά εγκαταστάθηκε σε μια καλύβα, στα όρια του δάσους, όπου προσπάθησαν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί.