Αίτηση πτώχευσης από την Brooks Brothers, την εταιρεία που έχει ράψει περισσότερους από 40 προέδρους των ΗΠΑ.

Η Brooks Brothers κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, καθώς η πανδημία κορωνοϊού προκάλεσε ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην ιστορική εταιρεία.

Η Brooks Brothers λειτουργεί εδώ και 200 χρόνια και έχει ράψει κοστούμια για περισσότερους από 40 προέδρους των ΗΠΑ. 

Τα οικονομικά προβλήματα ήταν πολλά για την Brooks Brothers, ωστόσο η πανδημία κορωνοϊού οδήγησε την ιστορική εταιρεία να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ. Λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, η τηλεργασία περιόρισε δραματικά τη ζήτηση για κοστούμια.

Σύμφωνα με τον Neil Saunders, διευθύνοντα σύμβουλο της Global Data Retail, η Brooks Brothers δεν είχε καταφέρει «να προσαρμοστεί αποφασιστικά στις μεταβαλλόμενες τάσεις», επιλέγοντας να πάει κόντρα στο ρεύμα σε ότι αφορά το «γούστο» και το «στιλ». Τον Ιούνιο η ιστορική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 700 εργαζομένων σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ, αναζητώντας παράλληλα επενδυτή.

Ποια είναι η εταιρεία Brooks Brothers που κήρυξε πτώχευση

Η Brooks Brothers άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1818 κοντά στη Wall Street στη Νέα Υόρκη.

Ο Claudio Del Vecchio, τωρινός ιδιοκτήτης της Brooks Brothers, αγόρασε το εμπορικό σήμα το 2001 από την Marks and Spencer για 225 εκατομμύρια δολάρια και επέκτεινε τα προϊόντα της εταιρείας πέρα από τα επίσημα ανδρικά ενδύματα.

Η Brooks Brothers ήταν μια από τις τελευταίες μεγάλες εταιρείες στο λιανεμπόριο που έφτιαχνε όλα τα προϊόντα της στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το 2019 ο Del Vecchio είχε εκφράσει την προθέση του στους New York Times να μεταφέρει κάποια από τα εργοστάσια στο εξωτερικό, προκειμένου να ρίξει το κόστος παρασκευής.

Η Brooks Brothers κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και αναμένεται να κλείσει το 20% των καταστημάτων της στις ΗΠΑ.