Βερολίνο – Η κρίση του κορονοϊού έδειξε ότι δεν μπορούν όλοι οι μαθητές να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τα μαθήματα. Ένα άμεσο πρόγραμμα παρέχει τώρα 500 εκατομμύρια ευρώ για συσκευές. Η ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Saskia Esken, θεωρεί την «πρωτοβουλία της SPD» ως ένα βήμα προς την «εκπαιδευτική δικαιοσύνη».

Η κρίση αποκάλυψε σοβαρές ελλείψεις στην ψηφιοποίηση των σχολείων – τώρα όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μαθήματα από το σπίτι. Την Παρασκευή, η Ομοσπονδιακή Υπουργός Παιδείας Anja Karliczek (CDU) υπέγραψε συμφωνία ομοσπονδιακού κράτους μέσω της οποίας τα σχολεία μπορούν να αγοράζουν ψηφιακές συσκευές και να τις δανείζουν σε παιδιά και εφήβους που δεν είναι ακόμη εξοπλισμένοι για το ψηφιακό μάθημα.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ο στόχος είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στην τάξη, αλλά τα προσωρινά διαδικτυακά μαθήματα θα εξακολουθούν να είναι εφικτά στο μέλλον.  «Όλοι θέλουμε οι μαθητές να μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές», δήλωσε η Karliczek στο Βερολίνο. Εάν για διάφορους λόγους δεν μπορούν να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία, πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι «η ψηφιακή διδασκαλία είναι επίσης δυνατή για όλα τα παιδιά και τους νέους στο σπίτι».

Το SPD καλωσορίζει το πρόγραμμα
Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες καλωσορίζουμε το πρόγραμμα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που συμφωνήθηκε σε σύνοδο κορυφής συνασπισμού τον Απρίλιο «Αυτό το άμεσο πρόγραμμα άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, έχει μεγάλες δυνατότητες για περισσότερη εκπαιδευτική ισότητα», δήλωσε η πρόεδρος του SPD Saskia Esken. Οι μαθητές που μέχρι τώρα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από ψηφιακά μαθήματα λόγου έλειψεις laptop ή tablet, θα λάβουν τις απαραίτητες συσκευές και έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα ψηφιακά μαθήματα.