Η Μέρκελ με μάσκα για τον κορωνοϊό – Η πρώτη δημόσια εμφάνιση

Πού τη φόρεσε και τι σήμα είχε πάνω - Γιατί είχε ασκηθεί κριτική στην καγκελάριο της Γερμανίας

749
Η Άνγκελα Μέρκελ με μάσκα για τον κορωνοϊό σε δημόσιο χώρο για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας Covid-19 στη Γερμανία/© EPA/HAYOUNG JEON

Η Άνγκελα Μέρκελ φόρεσε μάσκα για τον κορωνοϊό και αυτές είναι οι εικόνες από την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στη Γερμανία.

Η Άνγκελα Μέρκελ φόρεσε μάσκα για τον κορωνοϊό για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο από την έναρξη της επιδημίας Covid-19 στη Γερμανία.

Οι εικόνες από την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μέρκελ με μάσκα μεταδόθηκαν από γερμανικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε απορρίψει την κατηγορία που της επέρριψαν για υποκρισία διότι δεν φορούσε μάσκα. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Άνγκελα Μέρκελ μπήκε στην Μπούντεσρατ, την άνω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, φορώντας μια μαύρη μάσκα με το σήμα EU2020.de του ιστότοπου που είναι αφιερωμένος στην εξάμηνη προεδρία της ΕΕ από την Γερμανία από την 1η Ιουλίου.

Η καγκελάριος, η κυβέρνηση της οποίας έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κάποιους δημόσιους χώρους, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 γιατί δεν την έχουν δει ποτέ να φοράει μάσκα σε κάποια δημόσια εμφάνισή της.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άνγκελα Μέρκελ με μάσκα για τον κορωνοϊό
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άνγκελα Μέρκελ με μάσκα για τον κορωνοϊό/© EPA/HAYOUNG JEON

Η Μέρκελ, η οποία είναι γνωστό ότι παρακολουθεί στενά τις δημοσκοπήσεις, απάντησε ότι δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα όταν τηρεί τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά το κάνει όταν δεν μπορεί τους τηρήσει, όπως για παράδειγμα όταν βγαίνει ιδιωτικώς για ψώνια. «Αλλά δεν θα σας πω πού πάω για ψώνια», πρόσθεσε χαμογελώντας.

Η Μέρκελ έχει δεχθεί επαίνους για την αντιμετώπιση της κρίσης με την Covid-19 και τα ποσοστά δημοτικότητάς της έχουν εκτοξευτεί. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετώπισε την πανδημία του νέου κορονοϊού καλύτερα από τους περισσότερους γείτονές της, βοηθούμενη από σχετικά ήπια περιοριστικά μέτρα, τα οποία επέτρεψαν να συνεχιστεί κάποια κοινωνική και βιομηχανική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των μηνών της κορύφωσης της επιδημίας, όπως και από μεγάλα πακέτα διάσωσης και οικονομικών κινήτρων.

Οι Γερμανοί είδαν για πρώτη φορά την Άνγκελα Μέρκελ να φορά μάσκα για τον κορωνοϊό σε δημόσιο χώρο
Οι Γερμανοί είδαν για πρώτη φορά την Άνγκελα Μέρκελ να φορά μάσκα για τον κορωνοϊό σε δημόσιο χώρο/© EPA/HAYOUNG JEON

Οι εικόνες από τη Μέρκελ με μάσκα για τον κορωνοϊό έγιναν θέμα συζήτησης και στα social media.