Μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία κάνει γνωστή η «Φροντίδα» με καταχώρησή της στο «Νέο Κόσμο». Δυο άνθρωποι του μόχθου είπαν με ένα μοναδικό τρόπο «ευχαριστώ» στη «Φροντίδα».

Μεταξύ άλλων το παροικιακό ίδρυμα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Δύο πολύ σημαντικά κληροδοτήματα δέχτηκε η ΦΡΟΝΤΙΔΑ τους τελευταίους μήνες. Το πρώτο ύψους $850,000, ήταν από το ζευγάρι Ευάγγελο και Έλλης Ιωάννου οι οποίοι ήθελαν με αυτό τον τρόπο να ευχαριστήσουν τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ για την υποστήριξη που τους πρόσφερε στα τελευταία χρόνια της ζωή τους, ενώ το δεύτερο από τον Αντώνιο Βήτου, έναν από τους ευεργέτες του Οργανισμού.

Η Ιστορία του Ευάγγελου και της Έλλης Ιωάννου

Η κοινή ζωή του ζευγαριού ξεκίνησε από το Άργος Καστοριάς όπου και γνωριστήκανε και παντρευτήκανε. Ασχολούνταν με τη γεωργία αλλά ο πόλεμος και η επαύριός του είχαν μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις για όλη την περιοχή. Ήταν τότε που διάλεξαν να ανταποκριθούν στην πρόκληση του μικρότερου αδερφού του Ευάγγελου και να μεταναστεύουν στην Αυστραλία στα μέσα της δεκαετίας του ’50.

Ο Ευάγγελος εργάστηκε ως οξυγονοκολλητής στο Milton ενώ η Έλλη ήταν μοδίστρα. Με πολύ αγώνα κατάφεραν να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι στο Port Melbourne, πριν καταλήξουν στο Armadale, εκεί όπου έμειναν μέχρι τα γεράματά τους. Ο μόνος καημός του ζευγαριού ήταν που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί.

Ο Ευάγγελος είχε μανία με τον κήπο του και τα λουλούδια ενώ η Έλλη ήταν γνωστή για την ωραία φωνή της.

Όταν η Έλλη όμως παρουσίασε τα πρώτα σημάδια άνοιας, η ζωή τους άλλαξε. Ήταν τότε που άρχισε και η σχέση του ζευγαριού με τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ καθώς έκαναν αίτηση για Πακέτο Φροντίδας στο Σπίτι για την καλύτερη υποστήριξη της Έλλης. Ο Ευάγγελος φυσικά έμεινε δίπλα της και τη φρόντιζε για 14 χρόνια μέχρι που η Έλλη έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Ο Ευάγγελος συνέχισε όπως μπορούσε τη ζωή του, πήγε και δύο φορές μόνος του στην Ελλάδα, ενώ είχε υποστήριξη και από τα ανίψια του.

Μετακόμισε στoν οίκο ευγηρίας της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ στο Clayton όταν οι γιατροί του συνέστησαν 24ωρη υποστήριξη μετά από ένα ατύχημα που είχε στο σπίτι του.

Ο Ευάγγελος πήγε να συναντήσει την αγαπημένη του Έλλη πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 92 ετών.

Το συνολικό ποσό των $850,000 που πρόσφερε το ζευγάρι στη ΦΡΟΝΤΙΔΑ θα διατεθεί για την οικοδόμηση της Μονάδας Υποστήριξης Μνήμης στο StAlbans. Η πτέρυγα θα είναι μέρος του νέου οίκου ευγηρίας που οικοδομεί ο Οργανισμός στην περιοχή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η συγκεκριμένη πτέρυγα θα ονομαστεί «Ευάγγελος και Έλλη Ιωάννου». Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η οικογένεια της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ για να διασώσει την κληρονομιά των δύο γενναιόδωρων δωρητών της και να εξασφαλίσει την υστεροφημία τους.

O Αντώνης Βήτου κόβει κορδέλα για ίδρυμα της «Φροντίδας» παρουσία του Σ. Ζαφειρόπουλου, του Π. Μαυρουδή κ.α.

Το δεύτερο κληροδότημα είναι από τον αείμνηστο Αντώνιο Βήτου που στην διαθήκη του άφησε 80.000 δολάρια στην «Φροντίδα» που θα διατεθούν για το νέο οίκο ευγηρίας στο St. Albans. Ο Αντώνης Βήτου είχε και στο παρελθόν στηρίξει την «Φροντίδα» οικονομικά.