Ρομπότ με μάσκα ενημερώνουν τους τουρίστες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Φτερνίζεται κρύβοντας το στόμα του στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα

1005

Τα ρομπότ Pepper φορούν μάσκα και ενημερώνουν τον κόσμο για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper ανέπτυξε η Mobile Technology, αυτή τη φορά για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αεροδρομίου και κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Το ρομπότ Pepper έχει «αναλάβει» να συμβουλεύει τους πολίτες για την τήρηση των αποστάσεων, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών αλλά και τη χρήση μάσκας. 

Το ρομπότ μιλά δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, φορά και το ίδιο μάσκα ενώ φτερνίζεται κρύβοντας το στόμα του στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η πρώτη εφαρμογή σχεδιάστηκε για τους Κινέζους επιβάτες στη μητρική τους γλώσσα, αναδεικνύοντας το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ένα από τα πρώτα «china-ready» αεροδρόμια της Ευρώπης.

Η δεύτερη εφαρμογή σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί ελληνόφωνους και αγγλόφωνους επιβάτες που θέλουν να ενημερωθούν για τον καιρό, τις πτήσεις κ.α. Επιπρόσθετα, τους διασκεδάζει με κουίζ πολλαπλών απαντήσεων για τον Παρθενώνα, καθώς και με παιχνίδι εκπαιδευτικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα διεξάγει σύντομη έρευνα ικανοποίησης κοινού.

Στο αεροδρόμιο, «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπάρχουν δυο τέτοια ρομπότ για την ενημέρωση των ταξιδιωτών.

Δείτε το βίντεο στο skai.gr