Το 12ο τεύχος του «έτσι είν‘ η ζωή» κυκλοφόρησε με πολύ ενδιαφέροντα θέματα για ακόμη μία φορά!


Έτσι είναι η ζωή… Απρόβλεπτη! Εκεί που όλα μοιάζουν να πηγαίνουν περίφημα και κάνεις τα σχέδιά σου για το μέλλον, εκεί έρχεται κάτι απρόσμενο να ανατρέψει ό,τι πίστευες μέχρι σήμερα. Μία ακόμη επιβεβαίωση πως στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως κάθε μέρα πρέπει να εκτιμούμε και να είμαστε ευγνώμονες με όλα όσα έχουμε, γιατί αύριο μπορεί να μην υπάρχουν. Και μάλιστα η υγεία μας, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι άλλη μία κρίση που καλείται το ανθρώπινο είδος να αντιμετωπίσει. Κρίση σωματική, ψυχολογική, οικονομική, ηθική… μία πολυσύνθετη πρόκληση.  Οι άνθρωποι, σε διάφορες στιγμές της ζωής μας διερχόμαστε από «κρίσεις». Και πόσω μάλλον οι Έλληνες που αν γυρίσουμε και ρίξουμε μια ματιά από το κοντινό παρελθόν έως τα βάθη των αιώνων, έχουμε περάσει από κρίσεις και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας μάς έκανε να νιώσουμε περήφανοι. Όλοι μιλούν για ένα σπάνιο success story στη διαχείρισή του. Ίσως γιατί ζήσαμε τόσες κρίσεις που πλέον έχουμε μάθει να τις διαχειριζόμαστε. Ποιος ξέρει;

Και το περιοδικό μας όμως δεν έμεινε ανεπηρέαστο από αυτή την κατάσταση. Είμαστε κοντά σας και πάλι με μία μικρή καθυστέρηση στην προγραμματισμένη κυκλοφορία μας, επηρεασμένοι από το lockdown τόσο των καταστημάτων στα οποία μπορείτε να το προμηθευτείτε όσο και των αναγνωστών μας στα σπίτια τους. Όμως αυτή η κατάσταση μας βοήθησε να πάρουμε το χρόνο μας και να οργανωθούμε περισσότερο και όπως θα παρατηρήσετε τα κείμενά μας διατίθενται πλέον μεταφρασμένα και στη γερμανική γλώσσα. 

Σε αυτό το τεύχος ερχόμαστε για άλλη μία φορά με πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Ένας από τους επιφανέστερους Έλληνες της Γερμανίας και μεγάλος ευεργέτης για την ελληνική ομογένεια, κύριος Αμανάτης Ταγκαλίδης μας ανοίγει την καρδιά του και προχωρά σε μια κατάθεση ψυχής που κάνει αίσθηση. Επίσης, θα βρείτε ένα αφιέρωμα για την Ελληνική Κοινότητα της Στουτγάρδης όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για την ιστορία της. Ο πατήρ Επιφάνιος, ο αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους μας παραχώρησε συνέντευξη αποκλειστικά για εσάς. Και εφόσον, λόγω κορωνοϊού, δεν είχαμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε και πολύ μακριά, στη στήλη μας με τα ταξίδια θα βρείτε 10+2 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στο Έσλιγκεν. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε κάποια θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, όπως μία ιστορική αναδρομή στις πανδημίες που έπληξαν τον κόσμο αλλά και τις ψυχολογικές επιπτώσεις της τρομολαγνείας των ΜΜΕ εν καιρώ κρίσης. Θέματα που αφορούν τη μόδα, τα gadgets, και την αυτοκίνηση φιλοξενούνται ξανά, όπως σε κάθε τεύχος.

Μπορείτε να το αναζητήσετε σε 380 σταντ, σε ελληνικά και γερμανικά καταστήματα, στην περιοχή της Στουτγάρδης και των περιχώρων!