Η Google όπως ανακοίνωσε θα επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν αυτόματα τα δεδομένα τοποθεσίας, περιήγησης και ιστορικού αναζήτησης από τους λογαριασμούς τους, κίνηση που αποτελεί ένα θετικό βήμα για τον σεβασμό της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Συγκεκριμένα η εταιρεία θα διαγράφει αυτόματα τις αποθηκευμένες αναζητήσεις, τις τοποθεσίες και τις δραστηριότητες των χρηστών στο browser της αφού περάσουν 18 μήνες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Sundar Pichai.

Τα άτομα που έχουν επιλέξει να αποθηκεύσουν το ιστορικό τοποθεσίας τους, δηλαδή όπου έχουν βρεθεί με το τηλέφωνό τους, θα προεπιλεγούν επίσης εάν επιθυμούν να διαγραφεί αυτόματα μετά από 18 μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο η Google είχε κατηγορηθεί ότι συγκεντρώνει υπερβολικά πολλά δεδομένα των χρηστών της και ότι εντόπιζε την τοποθεσία των χρηστών ακόμη κι αν εκείνοι είχαν απενεργοποιημένη την επιλογή για το Ιστορικό Τοποθεσίας. Αυτό για να αποτραπεί, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα έπρεπε οι χρήστες να ψάξουν και να απενεργοποιήσουν την επιλογή “Δραστηριότητα web και εφαρμογής”.  

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις αυτόματης διαγραφής δεν ισχύουν για υπηρεσίες, όπως το Gmail και το Google Photos, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για την αποθήκευση προσωπικού περιεχομένου.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!