Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν ως απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού ανάγκασαν εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν τις πτήσεις τους από και προς τα γερμανικά αεροδρόμια.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι επιβάτες δικαιούνται επιστροφή χρημάτων, αλλά η άνευ προηγουμένου κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τη Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV), οι αεροπορικές εταιρείες οφείλουν συνολικά 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιβάτες στη Γερμανία.

Μεγάλες καθυστερήσεις επιστροφής χρημάτων

Στη Γερμανία, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν νομική υποχρέωση προς τους πελάτες τους και πρέπει να τους αποζημιώσουν για τυχόν ακυρώσεις στα εισιτήριά τους. Ωστόσο, λόγω του άνευ προηγουμένου αριθμού ακυρώσεων, οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι ακόμη σε θέση να τις επεξεργαστούν όλες, γι‘ αυτό υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση επιστροφών, δήλωσε εκπρόσωπος του DRV.

Αυτές οι καθυστερήσεις όχι μόνο επηρεάζουν τους πελάτες (πολλοί από τους οποίους χρειάζονται πραγματικά τα χρήματα), αλλά και τους αντιπροσώπους που διαθέτουν άδεια πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων. Ο Επίτροπος Τουρισμού Thomas Bareiß (CDU) επέκρινε πρόσφατα τις γερμανικές αεροπορικές εταιρείες για τις καθυστερήσεις, ενώ σε αρκετές χώρες αυτές οι επιστροφές χρημάτων πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα.

Η Lufthansa ξεκινά μια επίπονη διαδικασία

Ο Carsten Spohr, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η ομάδα του ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων για τον μεγάλο αριθμό εισιτηρίων που ακυρώθηκαν. Ζήτησε επίσης συγνώμη από τους πελάτες για την καθυστέρηση.

Η αεροπορική εταιρεία έχει λάβει μέτρα για να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία και ελπίζει να εξαλείψει την καθυστέρηση αποπληρωμής τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες.