Μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε σφαγείο, στη Γερμανία αποφασίστηκε η επιβολή τοπικού lockdown, το πρώτο μετά τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού που είχαν επιβληθεί αρχικά.

Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε για το Gütersloh, από τον πρωθυπουργού του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη πόλη. «Εισάγουμε περιορισμό στις επαφές, όπως είχαμε κάνει τον Μάρτιο», ανακοίνωσε ο Άρμεν Λάσετ, πρωθυπουργός του κρατιδίου.  

Στη συγκεκριμένη πόλη- όπου ζουν περίπου 360.000 άνθρωποι- εντοπίστηκαν εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού με εστία ένα σφαγείο. Το lockdown που επιβλήθηκε είναι μίας εβδομάδας- θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου- ενώ ο Λάσετ έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο.  

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τοπικό lockdown στη Γερμανία, από τον Μάιο, όταν ξεκίνησε η διαδικασία άρσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Λίγο νωρίτερα την Τρίτη το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας (ο δείκτης R) είναι στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα.  

Η χώρα πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποίησε το Ινστιτούτο. Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 503 κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία, ενώ άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο απολογισμός έως τώρα ανέρχεται σε 190.862 μολύνσεις και 8.895 νεκρούς.