Νύχτα βίας, βανδαλισμών και λεηλασίας καταστημάτων έζησε η Στουτγάρδη στη Γερμανία με αρκετούς αστυνομικούς να τραυματίζονται σε συμπλοκές με ομάδες νεαρών στο κέντρο της πόλης.

«Η κατάσταση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη, Εξελίσσεται σε πραγματικές ταραχές», είπε λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκπρόσωπος της αστυνομίας καθώς μικρές ομάδες ατόμων πέταγαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις ασφαλείας κι έσπαζαν βιτρίνες καταστημάτων

Η αστυνομία της Στουτγάρδης ζήτησε ενισχύσεις από ολόκληρο το κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης της Γερμανίας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν βίντεο με νεαρούς να σπάζουν βιτρίνες και να ξηλώνουν πλάκες από το οδόστρωμα.

Μια σειρά καταστημάτων λεηλατήθηκαν, ενώ καταστράφηκαν και οχήματα κυρίως στην περιοχή του εμπορικότερου δρόμου της Στουτγάρδης και την πλατεία Schlossplatz.

Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι πυροδότησε τις συγκρούσεις με την αστυνομία, ούτε ο ακριβής αριθμός των ατόμων που ενεπλάκησαν σ’ αυτές. Η αστυνομία της γερμανικής μεγαλούπολης έκανε λόγο για εκατοντάδες άτομα, που κυκλοφορούσαν σε μικρές ομάδες.

Στις ταραχές τραυματίστηκαν αρκετά άτομα, ανάμεσά τους και αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν περί τους 20 ταραξίες. Τα επεισόδια στη Στουτγάρδη ξέσπασαν γύρω στα μεσάνυχτα, αλλά το πρωί η κατάσταση είχε τεθεί υπό έλεγχο. Επεισόδια είχαν γίνει και την περασμένη εβδομάδα μεταξύ νεαρών και της αστυνομίας, αλλά δεν είχαν λάβει τέτοια έκταση.