Συνολικά 657 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό σε ένα σφαγείο στη βορειοδυτική Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.  

Ο τοπικός κυβερνήτης Sven-Georg Adenauer παρέδωσε τα ενημερωμένα στοιχεία την Τετάρτη το απόγευμα, προειδοποιώντας ότι εκκρεμούν ακόμα αποτελέσματα και άλλων εργαζομένων.  

Προς το παρόν έχουν ολοκληρωθεί 983 τεστ για τον κορωνοϊό ενώ έχουν ληφθεί δείγματα από περισσότερους από 1.000 εργαζομένους.  

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος Rheda-Wiedenbrück, στην περιοχή Gütersloh, κοντά στο Μπίλεφελντ, που διοικείται από την Tönnies, κορυφαία εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στη Γερμανία.  

Περίπου 7.000 άτομα στην περιοχή έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω πιθανής έκθεσης στον ιό ενώ το σφαγείο έχει αναστείλει τις εργασίες του ήδη από χθες το απόγευμα.  

Οι τοπικές αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία σχολείων και κέντρων παιδικής μέριμνας στην περιοχή μέχρι το τέλος του μήνα.  

Τα συγκεκριμένα μέτρα χαιρέτισε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενώ η εταιρεία Tönnies ζήτησε συγγνώμη.  

Η Γερμανία έχει επαινεθεί ευρέως για τη διαχείριση της πανδημίας και ενώ έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην ΕΕ, έχει καταγράψει λιγότερους από 9.000 θανάτους μέχρι στιγμής.  

Την Τετάρτη, η χώρα ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την απαγόρευση μεγάλων εκδηλώσεων έως τα τέλη Οκτωβρίου.  

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος βρέθηκε στο επίκεντρο του κορωνοϊού.  

Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία συμφώνησε σε μία πρόταση που απαγορεύει τηn εργασία μη μόνιμων υπαλλήλων σε σφαγεία μετά από σειρά κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στο Münster και στο Coesfeld, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.  

Το ζήτημα έδωσε έμφαση στις κακές συνθήκες εργασίας στον τομέα, με ορισμένους από τους εργαζόμενους να αναφέρουν, ότι ζουν σε κοινόχρηστα καταλύματα.  

Εκτός από την Γερμανία και άλλες χώρες έχουν επίσης σημειώσει κρούσματα σε σφαγεία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και των ΗΠΑ, όπου έχουν σημειωθεί και θάνατοι από τον κορωνοϊό.  

Με πληροφορίες της DW/BBC