Ιδίως οι γάτες φαίνεται να ωφελούνται περισσότερο από την καθιέρωση της τηλε-εργασίας (Homeoffice), λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας του Βερολίνου «Tagesspiegel», ο ζωολογικός κήπος «Tierheim» της γερμανικής πρωτεύουσας, «έχει σήμερα σημαντικά λιγότερες σπιτόγατες από το συνηθισμένο» και αυτό διότι «τις τελευταίες δέκα εβδομάδες, δωρήθηκαν στο ζωολογικό κήπο «Tierheim» 38% λιγότερες γάτες από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι», όπως δήλωσε στην εφημερίδα η εκπρόσωπος της Ένωσης Προστασίας των Ζώων του Βερολίνου, Ανέτε Ροστ.

«Συνήθως, ο -μεγαλύτερος- ζωολογικός κήπος της Γερμανίας, «έχει 400 έως 500 γάτες, τώρα υπάρχουν μόνο 250. Και μάλιστα, όχι μόνο δίνονται λιγότερες γάτες στον ζωολογικό κήπο, αλλά πολλοί θέλουν και να πάρουν μια γάτα για το σπίτι τους. Αν και ο ζωολογικός κήπος παραμένει κλειστός από τον Μάρτιο, εξακολουθούν να δίνονται οικόσιτα ζώα στους ενδιαφερόμενους πολίτες μετά από προσωπικό ραντεβού. Οι Βερολινέζοι προτιμούν ιδίως τις γάτες και τα κουνέλια, ζώα δηλαδή τα οποία είναι εύκολο να τα έχει κανείς στο σπίτι του. Πολλοί άνθρωποι θέλουν συντροφιά κατά την εξ αποστάσεως εργασία, η οποία καθιερώθηκε ευρέως» όπως εξήγησε η Ανέτε Ροστ στην καθημερινή εφημερίδα της γερμανικής πρωτεύουσας.

Πηγή: «Tagesspiegel»/ ΑΠΕ-ΜΠΕ