Περί τα 1.200 καταστήματα Zara πρόκειται να κλείσουν σε όλο τον κόσμο, καθώς η εταιρία στρέφει το βλέμμα της στο χώρο των online πωλήσεων.

Ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Zara, πρόκειται να κλείσει περί τα 1.200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο καθώς η εταιρία στοχεύει στην αύξηση των διαδικτυακών αγορών.

Με τις πωλήσεις δια ζώσης να πέφτουν κατακόρυφα λόγω του κορονοϊού ο όμιλος Inditex αποφάσισε να „απορροφήσει“ 1.000 με 1.200 μικρότερα καταστήματα, μεταξύ των οποίων και άλλων εταιριών του ίδιου ομίλου όπως, Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti.

Σύμφωνα με τον Guardian τα περισσότερα καταστήματα πρόκειται να κλείσουν στην Ασία και την Ευρώπη. Τα 107 καταστήματα Zara στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν ανεπηρέαστα.

Η Inditex επισημαίνει πως θα φροντίσει στο προσωπικό θα προσφερθούν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των διαδικτυακών πωλήσεων.

Η εταιρία ελέω κορονοϊού είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 44%, για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, σε σχέση με τους αντίστοιχους τον περασμένο χρόνο. Μάλιστα, ανακοίνωσε ζημιά 409 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα αυτό, αφού μέχρι και τις 8 Ιουνίου σχεδόν το 1/4 των καταστημάτων της παρέμενε κλειστό.

Αντίθετα καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση στις Online πωλήσεις, οι οποίες εκτοξεύθηκαν κατά 50% κατά τη διάρκεια του τριμήνου και 95% μόνο τον φετινό Απρίλιο σε σχέση με τον περασμένο.

Πέρα από τα 1.200 καταστήματα που θα κλείσουν, πρόκειται να ανοίξουν 450 νέα, καθώς η εταιρία στοχεύει να επενδύσει σε χώρες με πιο ισχυρές οικονομίες.