Η Ευρώπη έχει ανάγκη να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη στην τροφοδοσία της με προστατευτικές μάσκες και ορισμένα φάρμακα στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

«Αυτό δεν συνιστά αμφισβήτηση της παγκοσμιοποίησης — αφορά την εύρεση του σωστού βαθμού παγκοσμιοποίησης», δήλωσε ο Γενς Σπαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

«Σε ό,τι αφορά τις μάσκες και ορισμένα φάρμακα, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν πρέπει να καταστήσουμε εαυτούς πλήρως εξαρτημένους από την παγκόσμια αγορά. Οι αποφάσεις για το αν θα έχουμε αρκετές μάσκες για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στην Βαρσοβία, το Αμστερνταμ και το Βερολίνο δεν πρέπει να λαμβάνονται στην Κίνα», προειδοποίησε.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η πανδημία του κορωνοϊού έδειξε ότι η Ευρώπη είναι υπερβολικά εξαρτημένη από άλλες χώρες για ορισμένες ιατρικές προμήθειες και ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συνεργασθούν για την περαιτέρω διαφοροποίηση των διεθνών προμηθευτικών αλυσίδων.