Το να κάνει τη σημαία του ουράνιου τόξου μόνιμα ορατή στους δημόσιους χώρους στη Στουτγκάρδη είναι αυτό που απαιτεί τώρα η ομάδα δημοτικών συμβουλίων των Πρασίνων. „Επειδή το Christopher Street Day (CSD) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος ως συνήθως, βλέπουμε την χρωμάτιση λωρίδων του ουράνιου τόξου δημόσια ως έναν πολύ καλό τρόπο για να κάνουμε την διαφορετικότητα στη Στουτγκάρδη ορατή“, λέει ο Andreas Winter, πρόεδρος της ομάδας του Συμβουλίου της Πράσινης Κοινότητας.

„Επειδή το Christopher Street Day (CSD) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος ως συνήθως, βλέπουμε την χρωμάτιση των λωρίδων του ουράνιου τόξου ως έναν πολύ καλό τρόπο για να κάνουμε την διαφορετικότητα στη Στουτγκάρδη ορατή“.

Σε πρώτη φάση στόχο έχουν βάλει το Schlossplatz και το Bolzstrasse. Πρέπει να ελέγθει τι είναι δυνατον να πραγματοποιηθεί έως το Σαββατοκύριακο του CSD στις 25/26. Ιουλίου. Η απάντηση της διοίκησης θα είναι καθοριστική σε ποιο βαθμό μπορούν να διαμορφωθούν οι λωρίδες του ουράνιου τόξου προκειμένου να είναι ένταξει με τους κανόνες κυκλοφορίας. Μια διασταύρωση με ζέβρα ουράνιου τόξου ή μεγάλες πλευρικές ρίγες σε διασταυρώσεις θα ήταν πιθανή. Ο Winter υπογραμμίζει ότι μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να πραγματοποιείται καταγραφή των χρωμάτων του ουράνιου τόξου στις περιοχές της πόλης. Τα περιφερειακά συμβούλια θα μπορούσαν να προτείνουν κατάλληλους δημόσιους χώρους για αυτό.

Η ιδέα δεν είναι νέα. Σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ουτρέχτη της Ολλανδίας ή η πρωτεύουσα Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, η ζωγραφισμένη σημαία του ουράνιου τόξου αποτελεί ήδη αναπόσπαστο μέρος της σκηνής του δρόμου. Η πόλη θα μπορούσε τώρα να ακολουθήσει αυτά τα παραδείγματα χρωματίζοντας τους δρόμους της Στουτγκάρδης ως σύμβολο ανοχής, ειρήνης και γενικής αποδοχής μιας μεγάλης ποικιλίας μορφών ζωής.