Για ένα έτος, ο φόρος επί των πωλήσεων στα τρόφιμα θα μειωθεί από 19% σε 7%. Αυτό προορίζεται να βοηθήσει τα εστιατόρια στην κρίση κορονοϊό.

Ο φορολογικός συντελεστής, ο οποίος μειώνεται από 19% σε 7%, θα ισχύει για ένα έτος από τον Ιούλιο. Το Ομοσπονδιακό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να μειώσει το ΦΠΑ για το εμπόριο τροφίμων. „Προκειμένου τα εστιατόρια να ξεκινήσουν καλύτερα όταν ανοίγουν, ο φόρος επί των πωλήσεων στα τρόφιμα, θα μειωθεί προσωρινά σε επτά 7%“, δήλωσε ο ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών. Ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής θα ισχύει για ένα έτος από τον Ιούλιο.

„Προκειμένου τα εστιατόρια να ξεκινήσουν καλύτερα όταν ανοίγουν, ο φόρος επί των πωλήσεων στα τρόφιμα θα μειωθεί προσωρινά σε επτά 7%“.

„Δίνουμε στον γαστρονομικό τομέα μια σημαντική βοηθεία όταν επιστρέψουν στην εργασία“, δήλωσε η Sarah Ryglewski, Κοινοβουλευτική Υφυπουργός Οικονομικών. Το Bundestag και το Bundesrat πρέπει ακόμη να εγκρίνουν την ενίσχυση.

Οι αρχηγοί της Ένωσης και του ΕΕΠ συμφώνησαν για τη μείωση του ΦΠΑ στις 22 Απριλίου. Ωστόσο, η ένωση DEHOGA έχει ήδη επικρίνει ότι τα παμπ, τα μπαρ ή τα κλαμπ που προσφέρουν μόνο ποτά, δεν επωφελούνται από τη φορολογική απαλλαγή. Για τα πότα δεν υπαρχει μείωση.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η φορολογική απαλλαγή για το Kurzarbeit (μειωμένoς χρόνος εργασίας). Οι επιδοτήσεις από τους εργοδότες για Kurzarbeit και τα επιδόματα για χαμένους μισθούς μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου, πρέπει να απαλλάσσονται από το φόρο των μισθών. „Αυτό δίνει στους εργαζομένους περισσότερη επιδότηση και οι εταιρείες έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους τους“, ανέφερε το υπουργείο.