Ένα κέρινο ομοίωμα του Τομ Χανκς θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν οι κάτοικοι της Καβάλας από τις 15 Ιουνίου.

Το δικό του κέρινο ομοίωμα απέκτησε ο δημοφιλής ηθοποιός, Τομ Χανκς, στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας, δημιούργημα του καλλιτέχνη, Θοδωρή Κοκκινίδη. Το ομοίωμα του πολιτογραφημένου Έλληνα πλέον, Τομ Χανκς, θα μπορεί το κοινό να θαυμάσει από την Δευτέρα 15 Ιουνίου, όταν και θα ανοίξουν τα μουσεία σε όλη τη χώρα.

Ο δημιουργός του ομοιώματος τόνισε πως «φέτος ο Τομ Χανκς δεν θα βρεθεί μόνο στην Αντίπαρο για τις καλοκαιρινές του διακοπές αλλά και στην Καβάλα!». Παράλληλα, το μουσείο προετοιμάζεται για τον εορτασμό της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021, με δύο νέες σημαντικές προσθήκες. Ο κ. Κοκκινίδης είπε συγκεκριμένα:

«Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσω την προετοιμασία για τη σχεδίαση και τη φιλοτέχνηση των κέρινων ομοιωμάτων δυο σημαντικών πρωταγωνιστών του 1821 που συνέβαλαν καθοριστικά στην Ελληνική Επανάσταση. Έτσι, μαζί με το ομοίωμα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια, που φιλοτεχνήθηκε το 2019, θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα ότι η πατρίδα μας θυμάται και τιμά όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της».

Το κέρινο ομοίωμα του Τομ Χανκς © kerinaomoiomata.gr
Το κέρινο ομοίωμα του Τομ Χανκς © kerinaomoiomata.gr