Η Σαντορίνη είναι ανάμεσα στα 10 μέρη που οι τουρίστες δεν μπορούν να βγάλουν από τη μνήμη τους – Η έρευνα του #Takemeback στο Instagram.

Το Instagram είναι γεμάτο από αναμνήσεις διακοπών, με τους λάτρεις των ταξιδιών απ‘ όλο τον κόσμο να αναρτούν φωτογραφίες από τους προορισμούς που θα ήθελαν να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατόν.  Ειδικότερα, η καραντίνα και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού έκαναν πολλούς ταξιδιώτες να νοσταλγούν τις περασμένες διακοπές τους και να ανυπομονούν να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, μια νέα έρευνα εντόπισε τα μέρη και τα αξιοθέατα που λείπουν περισσότερο στους χρήστες του Instagram, εξάγοντας δεδομένα τοποθεσίας από 208.362 δημοσιεύσεις με το hashtag #TakeMeBack και οργανώνοντάς τα ανά τοποθεσία.

Ο προορισμός που νοσταλγούν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι το σύμπλεγμα των Πυραμίδων της Γκίζας στην Αίγυπτο, ακολουθούμενος από το Μπαλί της Ινδονησίας και την Σαντορίνη ενώ όσον αφορά στις πόλεις, η Νέα Υόρκη έρχεται στην πρώτη θέση, με το Παρίσι και το Λονδίνο να ακολουθούν.

Οι 10 προορισμοί που νοσταλγούν οι ταξιδιώτες

 1. Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος
 2. Μπαλί, Ινδονησία
 3. Σαντορίνη, Ελλάδα
 4. Magic Kingdom Park, Walt Disney World, Φλόριντα
 5. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι
 6. Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, Αίγυπτος
 7. Γέφυρα του Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη
 8. Times Square, Νέα Υόρκη
 9. Νησιά Πι Πι, Ταϊλάνδη
 10. Walt Disney World, Φλόριντα

Οι 5 πόλεις που νοσταλγούν οι ταξιδιώτες

 1. Νέα Υόρκη
 2. Παρίσι
 3. Λονδίνο
 4. Γκίζα
 5. Ορλάντο

Τα 5 νησιά που θα ήθελαν να βρίσκονται τώρα οι ταξιδιώτες

 1. Μπαλί
 2. Σαντορίνη
 3. Νησιά Πι Πι, Ταϊλάνδη
 4. Χαβάη
 5. Νησιά Τζίλι, Ινδονησία