Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος υπενθύμισε πως η γιόγκα δεν έχει καμία θέση στον χριστιανικό τρόπο ζωής.

Η Ιερά Σύνοδος για ακόμα μία φορά επεσήμανε ότι η γιόγκα δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών. Μετά την συνεδρίασή της, την Τετάρτη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν σε πολλά θέματα, ένα εξ αυτών ήταν και η γιόγκα. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

«Εξ αφορμής της συστάσεως υπό διαφόρων φορέων και μέσων μαζικής ενημερώσεως, της τεχνικής της γιόγκα, ως τρόπου αντιμετωπίσεως του άγχους, κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19, λαβούσα υπ’ όψιν το από 16ης Ιουνίου 2015 Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί «της τεχνικής της Γιόγκα» και στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στη χώρα μας είναι συνταγματικώς κατωχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής ευθύνης αυτής για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, ομοφώνως απεφάσισε να υπενθυμίσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η γιόγκα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί είδος γυμναστικής.

Ως εκ τούτου επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμμία θέση στην ζωή των Χριστιανών».