Κυριάκος Τοχούρογλου: Ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δεν μπορεί με τίποτα να αποχωριστεί τη «στρογγυλή θεά», καθώς στα 47 του συνεχίζει να φορά του γάντια του και να κάθεται κάτω από τα γκολπόστ. Συγκεκριμένα, παίζει στην Αυστραλία, όπου έχει γεννηθεί και κατοικεί.

Ο Κυριάκος Τοχούρογλου είναι κοντά στην ομογένεια, με τους Έλληνες εκεί να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του. Επαγγελματικά είναι σε μία εταιρεία που ελέγχει την ποιότητα του μπετόν. Ο 47χρονος αφού αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το 2008, επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2011, όχι πλέον ως επαγγελματίας αλλά ως ημιεπαγγελματίας για λογαριασμό της ομάδας Γκλάντεσβιλ Ράιντ Μάτζικ που αγωνίζεται στα πολιτειακά πρωταθλήματα της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η Γκλάντεσβιλ Ράιντ Μάτζικ ήταν η ομάδα από την οποία ο Τοχούρογλου ξεκίνησε την καριέρα του το 1981. Στα επτά αυτά χρόνια πραγματοποίησε τόσο καλές εμφανίσεις που από το 2012, με εξαίρεση το 2016 και 2017, παίρνει το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα.

«Το διασκεδάζω. Δεν έχω άγχος. Επί 6 χρόνια στον Ολυμπιακό και 8 στον ΠΑΟΚ είχα μεγάλη πίεση. Τώρα χαλαρώνω» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.
Οι τωρινοί συμπαίκτες του είναι πολύ μικρότεροι σε ηλικία. Ο ίδιος απολαμβάνει να δουλεύει μαζί τους.

«Παρακολουθούν στο Champions League τον Μέσι και τον Ρονάλντο και τους λέω, καλά, έχω παίξει εκεί» αναφέρει ο Τοχούρογλου, ο οποίος σκοπεύει να αγωνίζεται μέχρι τα 50 του.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ο Έλληνας γκολκίπερ έχει αγωνιστεί και στη Δόξα Δράμας και στον Πανηλειακό.