Τσαγκάρης στη Ρουμανία έφτιαξε τα παπούτσια του κορωνοϊού: Νο 75

Για να τηρούνται οι αποστάσεις - Πόσο κοστίζει το ζευγάρι - Ο χρόνος που απαιτείται για να φτιαχτεί

850
Τσαγκάρης στη Ρουμανία κατασκευάζει παπούτσια No75 για τον κορωνοϊό και γίνεται viral/© YouTube

Μακριά και αγαπημένοι: Τσαγκάρης στη Ρουμανία κατασκευάζει παπούτσι No 75 για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας για τον κορωνοϊό μετά την άρση του lockdown.

Απίστευτες καταστάσεις στη Ρουμανία όπου τσαγκάρης έφτιαξε τα παπούτσια του κορωνοϊού και έγινε viral.

Ο Γκριγκόρε Λουπ, από την πόλη Κλουζ, κατασκευάζει δερμάτινα παπούτσια με μακριά μύτη, προκειμένου να βοηθήσει όποιον/α τα φορά για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, καθώς συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια είναι ειδική κατασκευή και βγαίνει σε συγκεκριμένο μέγεθος: No 75. Η ειδικά κατασκευασμένη μακριά μύτη δεν επιτρέπει τις «στενές» επαφές, κρατώντας σε απόσταση κάθε συνομιλητή ή περαστικό. Ο λόγος που το έκανε; Μετά την άρση του lockdown (μέσα Μαΐου) διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν τηρούσε τις αποστάσεις.

«Μπορείτε να το δείτε στον δρόμο καθημερινά. Οι άνθρωποι δεν σέβονται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Πήγα στην αγορά για να αγοράσω φυτά για τον κήπο μου. Αν και δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί, ο κόσμος συνέχιζε να συνωστίζεται όλο και περισσότερο» ανέφερε ο Λούπ -τσαγκάρης τα τελευταία 39 χρόνια.

Και πρόσθεσε: «Αν δύο άνθρωποι που φορούν αυτά τα παπούτσια, έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο, θα απέχουν τουλάχιστον 1,5 μέτρο ο ένας από τον άλλον».

Τα παπούτσια του κορωνοϊού κατασκευάζονται στη Ρουμανία – Πόσο κοστίζουν

Ήδη, όπως είπε, έχει λάβει τις πρώτες 5 παραγγελίες για τα «παπούτσια του κορωνοϊού».

Για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο ζευγάρι, απαιτείται εργασία δύο ημερών και σχεδόν ένα τετραγωνικό μέτρο δέρματος. Η τιμής τους; 500 λέι (σ.σ. 115 δολάρια) το ζευγάρι.

Ο 55χρονος σήμερα Λουπ ξεκίνησε να φτιάχνει παπούτσια στην ηλικία των 16 ετών. Έμαθε τη δουλειά από έναν τσαγκάρη, ο οποίος -στα 93 του σήμερα- εξακολουθεί να κατασκευάζει παραδοσιακά υποδήματα της ουγγρικής μειονότητας στη Ρουμανία.

Στους 1.240 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Ρουμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρουμανία πλησιάζουν τα 19.000, ενώ οι νεκροί έχουν φθάσει τους 1.240.