Ομάδα καλλιτεχνών της Μινεάπολης τιμά τη μνήμη του νεκρού Τζορτζ Φλόιντ με μια τοιχογραφία στο σημείο που τον σκότωσαν.

Μια ομάδα καλλιτεχνών τιμά τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ με μία τοιχογραφία στο σημείο που σκοτώθηκε από αστυνομικούς τη Δευτέρα που μας πέρασε. Οι καλλιτέχνες ξεκίνησαν το έργο προς τιμή του 46χρονου μαύρου Αμερικανού, πατέρα δύο παιδιών, στον τοίχο έξω από το κατάστημα «Cup Foods» στη γωνία της 38ης οδού και της λεωφόρου του Σικάγου στη Μινεάπολη. Σε αυτό το σημείο η αστυνομική βία έδειξε το σκληρότερο της πρόσωπο ποδοπατώντας έναν άνθρωπο που εκλιπαρούσε για τη ζωή του φωνάζοντας ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Ο Τζορτζ Φλόιντ απεβίωσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε επί της ουσίας χωρίς σφυγμό. Ο θάνατος ενός πολίτη της Αμερικής, ενός ακόμα Αφροαμερικανού, έχει προκαλέσει ένα κύμα εξέγερσης στη Μινεάπολη αλλά και σε άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Το αίτημα των πολιτών είναι η άμεση απόδοση της δικαιοσύνης.

Στην ομάδα των καλλιτεχνών που επιμελούνται την τοιχογραφία είναι τρία μέλη της κοινότητας του εκλιπόντος. Δηλώνουν ότι με το έργο τους θέλουν να προσφέρουν με ειρηνικό τρόπο κάτι στην κοινότητα, έναν τόπο για να τιμάται για πάντα η μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ. «Θέλουμε απλά να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Τζορτζ», δηλώνει ο Κάντεξ Χερέρα, καλλιτέχνης, εκπαιδευτικός και μέλος της κοινότητας. «Αυτό που του συνέβη είναι απάνθρωπο, είναι τρομακτικό. Ελπίζουμε η τοιχογραφία να κατευνάσει τα πνεύματα. Αναπαριστά τη ζωή που τόσο άδικα και αναίτια αφαιρέθηκε από έναν άνθρωπο», πρόσθεσε.