Εν μέσω κορωνοϊού ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης άφησε τη χώρα του και απομονώνεται με τον 20μελή γυναικείο στρατό του σε ξενοδοχείο της Βαυαρίας.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης πέταξε τα βασιλικά του ρούχα, φόρεσε κράνος, σορτς και βγήκε με το «χαρέμι» των 20 γυναικών του για ποδήλατο στη φύση της Βαυαρίας. Ο 67χρονος Μάχα Βατζιραλόνγκορν έχει απομονωθεί εν μέσω πανδημίας σε ένα γερμανικό ξενοδοχείο πολυτελείας και σύμφωνα με ΜΜΕ έχει μετατρέψει έναν ολόκληρο όροφο του «Grand Hotel Sonnenbichl» σε παλάτι «απολαύσεων».

Δημοσίευμα στη γερμανική «Bild» γράφει ότι ο μονάρχης και ο «στρατός των γυναικών» έχουν κάνει κατάληψη στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και έχουν αλλάξει τελείως τη διακόσμηση. Το παραδοσιακό βαυαρικό στιλ του ξενοδοχείου έχει γεμίσει με «αντίκες και θησαυρούς» από την Ταϊλάνδη.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει η «Bild» δείχνει τον βασιλιά της Ταϊλάνδης σε μια σπάνια έξοδό του με ποδήλατο στη φύση ενώ ακολουθείται από 20 γυναίκες της προσωπικής του φρουράς, τις οποίες αποκαλεί «στρατό του σεξ». Οι γυναικείος στρατός του Μάχα Βατζιραλόνγκορν ονομάζεται «SAS» όπως ακριβώς οι ειδικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και το σύνθημά τους είναι «όποιος τολμά, νικά».

Αυτό είναι το ξενοδοχείο, στο οποίο καταλύει ο βασιλιάς Μάχα © EPA/PHILIPP GUELLAND

Ο Μάχα Βατζιραλόνγκορν είναι επίσης γνωστός ως Ράμα Εξ. Μία λιμουζίνα και αρκετά μίνι λεωφορεία συνόδευαν τον βασιλιά της Ταϊλάνδης και το «χαρέμι» του στην ποδηλατάδα στις Άλπεις.

Ζωή ποδήλατο στις Άλπεις εν μέσω κορωνοϊού © EPA/PHILIPP GUELLAND

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του κόμματος των «Πρασίνων» για την παρουσία του βασιλιά της Ταϊλάνδης στη Γερμανία εν μέσω κορωνοϊού και lockdown. Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής των «Πρασίνων», Καταρίνα Σούλτσε, ζήτησε από την τοπική κυβέρνηση της Βαυαρίας να εξηγήσει πώς επετράπη η παρουσία του βασιλιά Μάχα στη χώρα εν μέσω καραντίνας, δεδομένου ότι το ταξίδι του και η παρουσία του δεν φαίνεται να συνδέεται με επιχειρηματικά θέματα. Το γραφείο της Σούλτσε δήλωσε στην «Bild» ότι ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση από την ηγεσία της Βαυαρίας.

Υπάλληλος του ξενοδοχείου δήλωσε στον δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ για την Bild ότι κανείς από το προσωπικό δεν επιτρέπεται να μπει στον τέταρτο όροφο που βρίσκεται ο βασιλιά Μάχα και η ακολουθία του.