Οι Βρετανοί ψηφίζουν Ελλάδα για τις διακοπές τους. Δείτε το οδοιπορικό του BBC σε Σίκινο, Μήλο και Κίμωλο.

Οδοιπορικό στα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στη Σίκινο, τη Μήλο και την Κίμωλο έκανε το βρετανικό δίκτυο BBC μετά την απελευθέρωση των μετακίνησεων στη νησιωτική χώρα. Ο ρεπόρτερ του BBC Quentin Sommerville σχολίασε μιλώντας με εγκωμιαστικά λόγια για την Ελλάδα: Η Ελλάδα μπήκε νωρίς σε καραντίνα, αλλά βγαίνει με χαρά πιο γρήγορα από όλους».

Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι στα νησιά των Κυκλάδων δεν καταγράφηκε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού, ενώ είδε από κοντά τις κινητές μονάδες γιατρών που διεξάγουν τεστ και κατέγραψε αλλά και τις κινήσεις που κάνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, όπου ο τουρίστας θα μπορεί με ασφάλεια να απολαύσει «ρετσίνα και μουσακά», έχοντας μπροστά του «υπέροχη θέα».

«Η απομόνωση είναι τρόπος ζωής εδώ (σ.σ. στα νησιά), όπως όμως και ο τουρισμός. Η ευημερία των νησιωτών εξαρτάται και από τα δύο» σχολιάζει ο ρεπόρτερ του BBC.

Μάλιστα, ο Quentin Sommerville εντόπισε στη Σίκινο, μεταξύ των μόλις 250 μόνιμων κατοίκων κι ένα ζευγάρι Βρετανών, οι οποίοι δήλωσαν στην κάμερα του BBC: «Περνάμε πολύ καιρό εδώ, μας αρέσει για αυτό ακόμη και αν δεν υπήρχε η πανδημία και μας έλεγαν να γυρίσουμε στην πατρίδα, πάλι θα επιλέγαμε να μείνουμε εδώ. Είναι πιο ασφαλές».