Στην «καλή» πλευρά του lockdown προτίμησε να επικεντρωθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προτείνοντας μάλιστα να καθιερωθεί σε ετήσια βάση, για το καλό του πλανήτη.  

Εν μέσω της καραντίνας, ζώα έκαναν την εμφάνισή τους σε πόλεις, μειώθηκαν δραστικά τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ καρχαρίες, φάλαινες και δελφίνια επωφελήθηκαν από την «ησυχία» στους ωκεανούς.  

Αυτά είδε πιθανότατα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς και τάχθηκε υπέρ της ετήσιας καραντίνας. «Θα έπρεπε να μας βάζουν σε lockdown μια φορά τον χρόνο γιατί είναι καλό για τη φύση, για τον πλανήτη. Περιβαλλοντικά θα είναι πολύ ωφέλιμο», είπε σε δηλώσεις του ο τενίστας. «Όχι για τόσο μεγάλη περίοδο, αλλά θα βοηθήσει τον κόσμο να γίνει καλύτερος», συμπλήρωσε.  

Αναφερόμενος στο πώς πέρασε ο ίδιος την καραντίνα, στη Γαλλία, είπε πως ήταν προνομιούχος, γιατί είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει να προπονείται, αλλά παραδέχθηκε ότι του έχουν λείψει οι αγώνες και τα ταξίδια μεταξύ άλλων.  

Όσο για την προστασία του πλανήτη, έστειλε και ένα διαφορετικό- με δόσεις χιούμορ- μήνυμα- με ανάρτηση στο Instagram. «Σώστε τη Γη, είναι ο μόνος πλανήτης με σοκολάτα», έγραφε το μήνυμα με το οποίο πόζαρε.