Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα στη λίστα με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες – Πρώτη η Χαλκιδική με 94 βραβευμένες παραλίες.

Με 497 ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη να κερδίζουν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ», η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες και το 13% του συνόλου των βραβευμένων ακτών.

Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται η εξαιρετική ποιότητα υδάτων που έχουν οι ελληνικές ακτές και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Την ίδια ώρα πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ΕΔΩ τον κατάλογο των βραβευμένων ακτών – μαρίνων και σκαφών

Xαιρετισμός υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

«Φίλες και φίλοι το 2020 περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι Γαλάζιες Σημαίες έχουν ξεχωριστή σημασία για τον ελληνικό τουρισμό. Κάθε Γαλάζια Σημαία δεν σηματοδοτεί μόνο ότι η ακτή, η μαρίνα, το τουριστικό σκάφος στο οποίο ανεμίζει παρέχει ολοκληρωμένες και πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα.

»Όλοι όσοι δουλεύουμε για τον ελληνικό τουρισμό, θα έλεγα όλοι οι Έλληνες χαιρετίζουμε τις φετινές βραβεύσεις του Προγράμματος Γαλάζια Σημαία σαν ένα σύνθημα, ότι ο αγώνας για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας έχει ξεκινήσει. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους», αναφέρει σε μήνυμα του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.