Μετά τα τελευταία μέτρα χαλάρωσης και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, το ζωολογικό – βοτανικό πάρκο Wilhelma στη Στουτγάρδη ανοίγει ξανά τις πόρτες του.

Η Wilhelma ανοίγει για τους επικέπτες από σήμερα Δευτέρα, μετά το κλείσιμό της λόγω του κορωνοϊού για σχεδόν δύο μήνες. Ωστόσο, κάποια τμήματα του ζωολογικού και βοτανικού κήπου εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά για το κοινό, συμπεριλαμβανομένων των θερμοκηπίων, του Amazonien-Haus και όλων των άλλων κλειστών κτιρίων. Επίση, ο χώρος φιλοξενίας των οικόσιτων ζώων (Streichelzoo) καθώς και οι εκθέσεις με τα κλουβιά, δεν είναι επίσης προσβάσιμα στο κοινό.

Για αποφυγή του συνωστισμού οι ξεναγήσεις και το τάισμα των ζώων δεν θα πραγματοποιούνται. Η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο online, ώστε να αποφευχθεί η κοσμοσυρροή στο γκισέ των εισιτηρίων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός των εγκαταστάσεων και ο αριθμός των κρατήσεων περιορίζεται στις 4.000 ημερησίως. Αν αναλογιστεί κανείς πως τα Σαββατοκύριακα με καλό καιρό οι επισκέπτες της Wilhelma προσεγγίζουν έως και τα 18.000 άτομα, είναι αντιληπτό πως πρόκειται για μία σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. «Όσο πιο υπομονετικά και μετριπαθώς πλησιάζουμε στο άνοιγμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να επιτύχει μακροπρόθεσμα αυτό το πείραμα», σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου της Wilhelma Thomas Kölpin.

Τα νέα μέτρα χαλάρωσης στη Βάδη- Βυρτεμβέργη από τη Δευτέρα

Από τη Δευτέρα 11/5 και έπειτα η άθληση στην ύπαιθρο χωρίς σωματική επαφή επιτρέπεται και πάλι στα νοτιοδυτικά: Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γήπεδα γκολφ, γήπεδα τέννις, ιππικοί όμιλοι και κέντρα εκπαίδευσης σκύλων μπορούν και πάλι να λειτουργήσουν. Το ίδιο ισχύει και για τις σχολές οδηγών, τις μαρίνες και τα αεραθλήματα. Επιπλέον, τα κέντρα σολάριουμ, μασάζ, περιποίησης και μανικούρ-πεντικιούρ ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους. Τα ωδεία επίσης ξεκινούν ξανά, όμως με κάποιους περιορισμούς.