Θεοδώρα Χατζηιωάννου: Μια Ελληνίδα ερευνήτρια στη μάχη κατά του κορωνοϊού με όπλο το πλάσμα από ιαθέντες

Το πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα στο οποίο δουλεύει η Ελληνίδα ιολόγος του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ και οι προβλέψεις για το μέλλον.

761

Με τη μάχη κατά του κορωνοϊού να είναι σε πλήρη εξέλιξη παγκοσμίως, πολλές είναι οι θεραπείες που αναπτύσσονται και δοκιμάζονται για την αντιμετώπιση της Covid-19- και Έλληνες ερευνητές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας: Μία εξ αυτών είναι η Θεοδώρα Χατζηιωάννου, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ στις ΗΠΑ, η οποία δουλεύει πάνω σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που επιδιώκει να προσαρμόσει στα νέα δεδομένα της πανδημίας έναν «παλιομοδίτικο» τρόπο αντιμετώπισης ασθενειών- τη θεραπεία με πλάσμα από ασθενείς που έχουν ιαθεί. Στην εποχή του κορωνοϊού η συγκεκριμένη προσέγγιση παρουσιάζεται ως πολλά υποσχόμενη, και η εν λόγω έρευνα φαίνεται ικανή να οδηγήσει στον εντοπισμό εξαιρετικά αποτελεσματικών «όπλων ακριβείας» κατά του ιού, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπισή του.

Η κ. Χατζηιωάννου μίλησε στη HuffPost Greece για το πρόγραμμα πάνω στο οποίο δουλεύει, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις περί εμβολίου, ενώ σχολίασε και την πορεία της Ελλάδας όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ιού – καθώς και αυτήν στις ΗΠΑ.

.
ΘΕΟΔΩΡΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ