Ο επίτροπος Τουρισμού της Γερμανίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για καλοκαιρινές διακοπές και φέτος σε Ελλάδα και Ισπανία.

«Οι Γερμανοί ενδέχεται να καταφέρουν να απολαύσουν και φέτος τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξωτερικό», δήλωσε ο επίτροπος Τουρισμού της Γερμανίας, Τόμας Μπαρέις, διαβεβαιώνοντας ότι όλα τα κράτη της Ευρώπης βρίσκονται σε συζητήσεις για το πώς θα χειριστούν την κατάσταση με τον τουρισμό εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel» ο Γερμανός αξιωματούχος του τουρισμού τόνισε ότι αν η διάδοση του κορωνοϊού τεθεί υπό έλεγχο οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές σε όποιο προορισμό επιθυμούν. Ερωτηθείς εάν ο ίδιος έχει προγραμματίσει τις διακοπές του, ο Τόμας Μπαρέις απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι δεν το έχει κάνει ακόμα λόγω της «μεγάλης αβεβαιότητας» της πανδημίας.

«Ελπίζω ότι αν συνεχιστούν τα ‘καλά νούμερα’ του κορωνοϊού θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε νέα χαλάρωση των περιορισμών τις επόμενες τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες», είπε ο Γερμανός επίτροπος και πρόσθεσε, «οι Γερμανοί θα μπορούν σύντομα να επισκέπτονται οδικώς το Βέλγιο, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Γαλλία ή την Ολλανδία. Αλλά δεν θα ξέγραφα κι άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως τα νησιά της Ελλάδας και τις Βαλεαρίδες της Ισπανίας».

Ο Επίτροπος Τουρισμού είχε προειδοποιήσει πριν μερικές ημέρες ότι εάν η λύση βάουτσερ ως μορφή αποζημίωσης από τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις προς τους πελάτες για τα ταξίδια που ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας δεν πάρει την έγκριση της ΕΕ, θα χρειαστεί ένα πακέτο διάσωσης για την ταξιδιωτική βιομηχανία και τους καταναλωτές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ένωσης γερμανικών tour operators και τουριστικών γραφείων, οι πωλήσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα σημειώσουν μείωση τουλάχιστον κατά 10,8 δισ. ευρώ.