Η υποχρεωτική παύση λειτουργίας των κομμωτηρίων εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό έληξε τη Δευτέρα και πλέον μπορούν να δέχονται πελάτες υπό αυστηρούς όρους. Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann επισκέφθηκε εχθές το μεσημέρι τον αγαπημένο του κομμωτή Giovanni Dell’Aquila για το πρώτο του κούρεμα μετά την άρση του lockdown. 

«Στην κρίση του κορωνοϊού όλοι πρέπει να κάνουν θυσίες» είχε δηλώσει ο Winfried Kretschmann, ο οποίος όλο το διάστημα του lockdown παρουσιαζόταν στις δημόσιες εμφανίσεις του με απεριποίητη κώμη. Από εχθές, Δευτέρα 4/5, τα κομμωτήρια ξεκίνησαν και πάλι τη λειτουργία τους και ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης ήταν από τους πρώτους πελάτες. Μάλιστα είχε προνοήσει να κλείσει το ραντεβού του αρκετές ημέρες νωρίτερα.

Ο Giovanni Dell’Aquila κουρεύει τον πρωθυπουργό για περισσότερα από 10 χρόνια

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού του διαλείμματος, ο Winfried Kreschmann οδηγήθηκε στην οδό Eierstrasse, στο κομμωτήριο του Giovanni Dell’Aquila που επιμελείται την κώμη του εδώ και 10 χρόνια. 

Όμως όλα έμοιαζαν λίγο διαφορετικά αυτή τη φορά. Ο Kretschmann φορούσε μάσκα, ήταν μόνος του στο χώρο του κομμωτηρίου, ενώ η προσωπική του φρουρά τον περίμενε απ’ έξω, καθώς απαγορεύεται η συνοδεία ατόμων, με εξαίρεση τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ. Ο φωτογράφος τράβηξε τη φωτογραφία από τη βιτρίνα του καταστήματος. O πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν συνηθίζει το λούσιμο μετά το κούρεμα, όμως αυτή τη φορά η διαδικασία ήταν αλλιώτικη, καθώς το λούσιμο είναι πλέον υποχρεωτικό. 

Με πληροφορίες από Stuttgarter Nachrichten