Μπόρις Τζόνσον για κορωνοϊό: Οι γιατροί ήταν προετοιμασμένοι ακόμα και για να κάνουν την αναγγελία του θανάτου μου.

Είχαν γίνει προετοιμασίες ακόμη για την αναγγελία θανάτου του Μπόρις Τζόνσον, την ώρα που εκείνος έδινε μάχη με τον κορωνοϊό στην Εντατική.

Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό.

«Αυτή ήταν πραγματικά δύσκολη στιγμή, δεν θα το αρνηθώ» παραδέχτηκε ο Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Sun». Και πρόσθεσε: «Είχαν μια στρατηγική για το τι θα χρειαζόταν να κάνουν, ένα σενάριο του τύπου „Ο θάνατος του Στάλιν“ (σ.σ. η ταινία)». Σύμφωνα με τα όσα είπε, «δεν ήμουν ακριβώς σε λαμπρή κατάσταση», εξηγώντας: «Ήξερα ότι γίνονταν σχέδια για όλες τις περιπτώσεις. Οι γιατροί είχαν καταρτίσει σχεδιασμούς για το πώς θα χειρίζονταν τα πράγματα αν έπαιρναν άσχημη τροπή».

Ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε στις 27 Μαρτίου 2020 ότι «κόλλησε» κορωνοϊό, παρουσιάζοντας ελαφρά συμπτώματα. Ωστόσο, στις 5 Απριλίου 2020 μεταφέρθηκε προληπτικά -όπως ειπώθηκε- για εξετάσεις σε νοσοκομείο, καθώς ο πυρετός επέμενε. Ένα 24ωρο μετά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η περιπέτεια της υγείας του «μπορούσε να είχε είτε τη μια είτε την άλλη έκβαση». Διαβεβαίωσε, όμως, πως δεν πίστεψε ποτέ πως θα πέθαινε, ωστόσο αισθάνθηκε απελπισία όταν έβλεπε ότι η κατάστασή του δεν βελτιωνόταν. Συνειδητοποίησε, μάλιστα, ότι τα πράγματα είχαν σοβαρέψει όταν οι γιατροί του άρχισαν να συζητούν αν έπρεπε να διασωληνωθεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε στο νεογέννητο παιδί του τα ονόματα γιατρών που τον έσωσαν από κορωνοϊό

Ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στα καθήκοντά του τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, δύο ημέρες αφότου η σύντροφός του έφερε στον κόσμο τον γιο τους.

Ο Γουίλφρεντ Λόρι Νίκολας Τζόνσον, όπως ανήγγειλε το ζευγάρι ότι ονόμασε το βρέφος, οφείλει το τρίτο μέρος του ονόματός του σε δύο από τους θεράποντες γιατρούς του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου: τον Νικ Πράις και τον Νικ Χαρτ.

Ξεπέρασαν τους 28.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι νεκροί από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία έχουν φθάσει τους 28.172, την ώρα που τα συνολικά κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε 182.803.