ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ από τις 29 Απριλίου 2020!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση! Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών για ταξίδια στο εξωτερικό εδώ: www.auswaertiges-amt.de

(Υπάρχουν επί του παρόντος προειδοποιήσεις για περιττά τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς εξακολουθούν να αναμένονται σοβαροί δραστικοί περιορισμοί στη διεθνή αεροπορική και ταξιδιωτική κίνηση, περιορισμοί εισόδου παγκοσμίως, μέτρα καραντίνας και περιορισμοί στη δημόσια ζωή σε πολλές χώρες. Αυτό ισχύει μέχρι νεωτέρας, αρχικά έως και τις 14 Ιουνίου 2020).

Η εγγραφή στο rueckholprogramm.de προς το παρόν δεν είναι επιλογή για διαμονή στην Ελλάδα.

Ταξίδια από και προς την Ελλάδα

Όλα τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό πρέπει να περιμένουν να υποβληθούν σε τεστ κατά του COVID-19 κατά την είσοδο και για το σκοπό αυτό έως ότου το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμο (περίπου μετά από 24 έως 72 ώρες) από τις αρμόδιες αρχές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ταξιδιώτες πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Υπάρχει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μπορεί να ισχύουν διαφορετικές διατάξεις για τους οδηγούς οχημάτων κατά την κυκλοφορία εμπορευμάτων.

Ζητάμε από τους ταξιδιώτες από και προς την Ελλάδα να προσέξουν τις πληροφορίες ταξιδιού και ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εξωτερικών.

Η κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού αλλάζει δυναμικά. Συνιστάται σε όλους τους τύπους ταξιδιωτών να συντομεύσουν τις επισκέψεις τους και να επιστρέψουν αμέσως στον τόπο κατοικίας τους στη Γερμανία.

Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ή τις αεροπορικές εταιρείες τους. Η είσοδος ή έξοδος μέσω οιασδήποτε χερσαίας ή θαλάσσιας διαδρομής προς / από την Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν δυνατή για τους Γερμανούς πολίτες (εκτός από τους οδηγούς που εμπορεύονται).

Η συνήθης κυκλοφορία των φέρι μποτ για την επιβατική κίνηση έχει διακοπεί. Πλοία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Οι συνδέσεις πτήσεων μπορούν επίσης να ακυρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιήστε τις επιλογές εξόδου που εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες!

Υπάρχουν ακόμα επιλογές για πτήσεις μετ’ επιστροφής, αλλά οι απευθείας πτήσεις προς τη Γερμανία ΔΕΝ είναι πλέον διαθέσιμες.

Υπάρχουν πτήσεις προς Βέλγιο (Βρυξέλλες), Ελβετία (Ζυρίχη) και Γαλλία (Παρίσι) με περισσότερες επιλογές ταξιδιού από εκεί προς Γερμανία, επίσης και με τρένο. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, επισκεφθείτε στους ιστότοπους των γερμανικών διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό για την τρέχουσα κατάσταση στις αντίστοιχες χώρες διέλευσης από τις οποίες ταξιδεύετε.

Παρακαλώ σημειώστε: οι ταξιδιώτες είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για την οργάνωση του ταξιδιού τους με επιστροφή και θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες επιλογές εμπορικών ταξιδιών. Όταν ταξιδεύετε μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων, είναι αυτοί υπεύθυνοι για το ταξίδι επιστροφής.

Περιορισμοί εναέριας, θαλάσσιας και χερσαίας κυκλοφορίας

Είσοδος στη Γερμανία

Οι Γερμανοί υπήκοοι επιτρέπεται ακόμη να εισέλθουν στη Γερμανία.
Προσοχή: Για ταξιδιώτες που έρχονται στη Γερμανία μετά από παραμονή αρκετών ημερών στο εξωτερικό, ισχύει καραντίνα δύο εβδομάδων.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τους συνοριακούς ελέγχους στη Γερμανία στους ιστότοπους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, Κατασκευών και Εσωτερικών Υποθέσεων και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Οι αλλοδαποί πρέπει να μάθουν αν μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία πριν φύγουν για τη Γερμανία. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με αυτό, μεταξύ άλλων στα Αγγλικά στον ιστότοπο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, Κατασκευών και Πατρίδας. Κατά κανόνα, οι μη Γερμανοί υπήκοοι πρέπει να αποδείξουν την κατοικία τους στη Γερμανία στον αερομεταφορέα ή στους συνοριοφύλακες, υποβάλλοντας πιστοποιητικό εγγραφής.

Τα ακόλουθα ισχύουν τόσο για Γερμανούς όσο και για ξένους ταξιδιώτες: Εάν πραγματοποιείτε πτήση με ενδιάμεση στάση σε τρίτη χώρα, ρωτήστε τις αρχές / τη διπλωματική αποστολή της χώρας διέλευσης εάν σας έχει επιτραπεί η διέλευση.

Σημείωση: Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αποφασίσουν ποιος θα μεταφερθεί, ανεξάρτητα από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Περιορισμοί εναέριας κυκλοφορίας

Λάβετε υπόψη ότι οι συνδέσεις πτήσεων μπορούν να ακυρωθούν σύντομα!

Οι πτήσεις επιβατών από την Ελλάδα προς τη Γερμανία και το αντίστροφο έχουν διακοπεί έως τις 15 Μαΐου. Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν οι πτήσεις από και προς την Αθήνα. Ωστόσο, προς το παρόν ΔΕΝ υπάρχουν απευθείας πτήσεις συνδέσεων μεταξύ Γερμανίας και Αθήνας.

Υπάρχουν μόνο πτήσεις για τις Βρυξέλλες (με την Aegean Airlines), τη Ζυρίχη (με SWISS) και το Παρίσι (με την Air France) με περισσότερες επιλογές ταξιδιού από εκεί προς Γερμανία, με αεροπλάνο ή τρένο.

Λάβετε υπόψη ότι πραγματοποιούνται προσωρινοί συνοριακοί έλεγχοι κατά την είσοδο στη Γερμανία μέσω Βελγίου, Ελβετίας και Γαλλίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ενότητα “Είσοδος στη Γερμανία” (βλ. Παραπάνω).

Λάβετε επίσης υπόψη τις πληροφορίες που παρέχονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση όταν επιστρέφετε από μια περιοχή κινδύνου (π.χ. Γαλλία και Ελβετία).
Η Aegean Airlines έχει διακόψει όλες τις διεθνείς πτήσεις έως τις 30 Απριλίου, εκτός από πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

Επιπλέον, έχουν διακοπεί όλες οι πτήσεις από Ελλάδα προς Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία και Ολλανδία είναι μέχρι τις 15 Μαΐου.

Θαλάσσιοι περιορισμοί

Οι Γερμανοί υπήκοοι δεν μπορούν επί του παρόντος να εισέλθουν ή να εγκαταλείψουν την Ελλάδα δια θαλάσσης!

Η κυκλοφορία των φέρι μποτ (επιβατικά) προς Ιταλία, Αλβανία και Τουρκία έχει διακοπεί έως τις 15.05.

Τα κρουαζιερόπλοια και τα σκάφη αναψυχής δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα έως τις 04.05. Οι φορείς εκμετάλλευσης σκαφών πρέπει να ενημερώνονται από την υπηρεσία πληροφοριών NAVTEX.

Περιορισμοί χερσαίων μεταφορών

Η είσοδος και η έξοδος από ξηρά προς / από την Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν δυνατή για τους Γερμανούς πολίτες! Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τη χερσαία διαδρομή!

Σημειώστε λεπτομερώς τις πληροφορίες ταξιδιού και ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εξωτερικών ή επισκεφθείτε τους ιστότοπους των γερμανικών διπλωματικών αποστολών των χωρών που σχετίζονται με τα χερσαία ταξίδια προς και από τη Γερμανία, οι οποίες ενημερώνονται συνεχώς.

Η είσοδος από την Τουρκία στην Ελλάδα είναι δυνατή μόνο για Έλληνες πολίτες, άτομα με ελληνική άδεια διαμονής ή άτομα με συνήθη διαμονή στην Ελλάδα. Οι γερμανικές αντιπροσωπείες στην Τουρκία παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις διατάξεις σχετικά με την είσοδο στην Τουρκία στον ιστότοπό τους.

Σημείωση: Οι πληροφορίες ταξιδιού και ασφάλειας προορίζονται να επιτρέψουν σε όλους τους ταξιδιώτες να αποφασίσουν μόνοι τους εάν θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι. Για το σκοπό αυτό, η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς και γίνονται ενημερώσεις. Ούτε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξωτερικών ούτε οι Γερμανικές διπλωματικές αποστολές μπορούν να λάβουν την τελική απόφαση για την έναρξη ταξιδιού από ταξιδιώτες.

Διαθέσιμες πτήσεις από Γερμανία για Ελλάδα

  • Από 18 Μαΐου: Μόναχο – Αθήνα | Μόναχο – Θεσσαλονίκη (Lufthansa)
  • Από 1 Ιουνίου: Μόναχο – Αθήνα | Μόναχο – Θεσσαλονίκη (Aegean)
  • Από 16 Μαϊού: Μέμιγκεν – Αθήνα | Μέμιγκεν – Θεσσαλονίκη (Ryanair)
  • Από 17 Μαϊού: Νυρεμβέργη – Θεσσαλονίκη (Ryanair)

(Για διαφορετικές πόλεις και αεροδρόμια της Γερμανίας/Ελλάδας, αναζητήστε στις επίσημες ιστοσελίδες των εταιριών, η ημερομηνίες που αναγράφονται αντλήθηκαν από τα επίσημα site)

Δείτε περισσότερα στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιριών:

Αναζητήστε περισσότερες επιλογές και αεροδρόμια: