Αυξάνεται ο πληθυσμός των λύκων στο Βέλγιο που δείχνει να μετατρέπεται σε «σταυροδρόμι» των άγριων αυτών ζώων στην Ευρώπη.

Το Βέλγιο εξελίσσεται στο «σταυροδρόμι των λύκων» της Ευρώπης αναφέρει μια φιλανθρωπική οργάνωση προστασίας των άγριων ζώων καθώς παρατηρήθηκαν νέες αφίξεις από Γερμανία και Γαλλία, ενώ οι φλαμανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι περιμένουν μια ετοιμόγεννη λύκαινα να φέρει πολύ σύντομα στον κόσμο τα μικρά της.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Φλάνδρας, Ζουχάλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε ότι ζεύγος λύκων στα βόρεια του Βελγίου πρόκειται να αποκτήσουν λυκάκια, τέσσερις μήνες μετά την εμφάνιση της λύκαινας, Νοέλα, στην περιοχή. Από Η Νοέλα φέρεται να είναι το νέο ταίρι ενός μοναχικού λύκου της περιοχής, ο οποίος λέγεται Αύγουστος.

«Με περηφάνια σας ανακοινώνω ότι η λύκαινα Νοέλα και ο λύκος Αύγουστος περιμένουν λυκάκια», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η υπουργός Περιβάλλοντος της Φλάνδρας. Τα γεννητούρια δεν θα αργήσουν καθώς οι λύκαινες γεννούν από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές του Μαΐου.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα φυλάσσεται και θα προστατεύεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες η περιοχή που το ζεύγος των λύκων επέλεξε για το λημέρι της προκειμένου να μην έχει Νοέλα την ίδια τύχη με τη Νάγια, την προηγούμενη σύντροφο του Αύγουστου. Η Νάγια σκοτώθηκε από κυνηγούς, ενώ τα λυκάκιά της πέθαναν επίσης είτε από ασιτία, είτε από κυνηγούς.

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Welkom Wolf» ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε τέσσερις λύκοι αφίχθηκαν στην περιοχή της Βαλονίας, στα νότια του Βελγίου.