Περισσότεροι από 200 Ρουμάνοι φέρεται να έχουν προβληθεί από κορωνοϊό σε ένα σφαγείο στο Birkenfeld στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. 

Το Υπ. Εξωτερικών της Ρουμανίας δήλωσε σήμερα πως δεν πρόκειται για εποχιακούς εργαζόμενους, αλλά υπαλλήλους υπεργολάβων της γερμανικής εταιρείας κρέατος. Συνολικά 500 Ρουμάνοι απασχολούνται στο συγκεκριμένο σφαγείο.

Εκτός από τους Ρουμάνους, άλλοι 100 περίπου εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως ανέφερε το υπουργείο, επικαλούμενο πληροφορίες από γερμανικές αρχές. Όλα τα άτομα που επιμολύνθηκαν με τον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και οι περισσότεροι έχουν ήπια έως καθόλου συμπτώματα.

Πρώτη υποψία στις 7 Απριλίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού ειδησεογραφικού site “Schwarzwälder Boten“, στις 7 Απριλίου υπήρξε η πρώτη υποψία κρούσματος στην εταιρεία. Ένας υπάλληλος της εταιρείας κρεάτων Müller, που διέμενε σε κοινόχρηστο κατάλυμα, επικοινώνησε με την αστυνομία και προσήλθε στο νοσοκομείο, όπου δύο μέρες αργότερα διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Δέκα από τους συγκατοίκους του επίσης διαγνώστηκαν θετικοί. 

Μετά από αυτό το γεγονός πραγματοποιήθηκαν διαγνωστικά τεστ στους 1.100 υπαλλήλους της εταιρείας σύμφωνα με το γερμανικό μέσο. 

Με πληροφορίες από Stuttgarter Zeitung