Αποσύρθηκε σκίτσο του γερμανικού Υπ. Υγείας που έδειχνε την Ελλάδα σαν παιδί της Τουρκίας

Το γερμανικό υπ. Υγείας δημοσίευσε σκίτσο που εμφάνιζε την Τουρκία ως "μαμά", να κρατάει από το χέρι την Ελλάδα. Σάλος στα social media και σφοδρές αντιδράσεις.

1277

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε σκίτσο του γερμανικού υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού, το οποίο εμφάνιζε την Ελλάδα σαν παιδί της γειτονικής χώρας Τουρκίας, με το γερμανικό υπουργείο να αναγκάζεται να αποσύρει, λίγες ώρες αργότερα, το επίμαχο σκίτσο μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media.

Συγκεκριμένα, στο σκίτσο του γερμανικού υπουργείου εμφανίζονταν διάφορες χώρες με την μορφή εικονογραφημένων ανθρώπων, οι οποίοι κρατούσαν από μία σημαία στο χέρι τους, συμβολίζοντας έτσι την κάθε χώρα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Ελλάδα, που εμφανιζόταν με τη μορφή μικρού παιδιού, το οποίο κρατούσε από το χέρι η „μαμά“ Τουρκία.

Αρκετοί από τους Έλληνες χρήστες έγιναν έξαλλοι με την πράξη αυτή της Γερμανίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως „τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο η Γερμανία θα μπορούσε να έχει“. Παράλληλα, πολλοί σχολίασαν και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν διακρίνεται για τις επιδόσεις της στην κρίση του κορωνοϊού, αντίθετα με την Ελλάδα.

Το επίμαχο PDF ήταν μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, η οποία παρείχε ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.

Δείτε παρακάτω το σκίτσο:

Το επίμαχο σκίτσο του γερμανικού υπ. Υγείας