Η χρήση μάσκας από σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου είναι υποχρεωτική στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, τόσο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο και στα καταστήματα. Ο Υπουργός Μεταφορών Winfried Hermann ανακοίνωση το ύψος του προστίμου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, μετά της έλευση της πρώτης εβδομάδας προσαρμογής, όσοι δεν συμμορφώνονται στο νέο αυτό μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θα λαμβάνουν πρόστιμο ύψους 15 ευρώ. Στη δήλωση του ο Winfried Hermann δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη διάρκεια εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου. Επιπλέον, σύστησε στους πολίτες να μην αποφεύγουν τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, επιστρέφοντας στη μετακίνηση με το αυτοκίνητό τους, γιατί τότε θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και την περιβαλλοντική ρύπανση εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας το πρόστιμο σε κάποιους πολίτες μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 30 ευρώ αν οι παραβιάσεις στη χρήση μάσκας είναι επαναλαμβανόμενες.

Χρήση μάσκας στα παιδιά άνω των 6 ετών

Τα παιδιά από την ηλικία των έξι ετών πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα για την προστασία τους. Μάσκες χειροποίητες καθώς και εναλλακτικές όπως κασκόλ που καλύπτουν το στόμα και τη μύτη είναι επαρκή. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα πρόστιμα για τις παραβιάσεις θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις 4 Μαΐου.