Με αφορμή την κρίση που περνά ο επιχειρηματικός κόσμος λόγω του κορωνοϊού, το etsimagazin.com πραγματοποιεί μία νέα σειρά συνεντεύξεων με τίτλο «ΕΤΣΙ Corona Edition», όπου συναντά Έλληνες επιχειρηματίες στην περιοχή της Στουτγάρδης για να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι πώς βιώνουν τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας.


Ένα από τα πιο ιστορικά ελληνικά εστιατόρια στην περιοχή της Στουτγάρδης είναι το «Ρετσινάδικο». Η επιχείρηση της οικογένειας Μαραγκού βρίσκεται στο Φόερμπαχ και εδώ και 50 χρόνια φέρνει με μεράκι και αφοσίωση την ελληνική γαστρονομία 1500 μίλια μακριά από την γενέτειρα της. Σήμερα ο Λάζαρος Μαραγκός, ο γιος του Χαράλαμπου και τη Ροδάνθης που ξεκίνησαν αυτή την επιχείρηση, διευθύνει το «Ρετσινάδικο» με τη βοήθεια των δύο γιων του, Χαράλαμπου και Γιάννη. Ο κλάδος της γαστρονομίας είναι από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και το Ρετσινάδικο στην προσπάθεια του να επιβιώσει συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του προσφέροντας το μενού του takeaway.

Foto Nikolaos Radis

Λάζαρε, πώς βιώνεις τη νέα κατάσταση της κρίσης του κορωνοϊού;

Είναι κάπου που κανείς δεν περίμενε και φυσικά δεν είναι καλό για κανέναν, ούτε για την οικονομία, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η υγεία μας. Εμείς το γυρίσαμε στο delivery. Έρχεται ο πελάτης και το παίρνει από εδώ. Είμαστε ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ και προσπαθούμε να «επιζήσουμε». Και είμαστε από τους τυχερούς, γιατί πολλοί επιχειρηματίες δεν έχουν ούτε αυτή τη δυνατότητα. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε γρήγορα όλοι και έχοντας την υγεία μας να ξαναμπούμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς. 

Επομένως το takeaway αποτέλεσε για σένα μία ελπίδα και μία προσωρινή λύση.

Φυσικά! Μια ελπίδα ώστε να μη χρειαστεί να σταματήσει κανένας από το προσωπικό μας και να δουλέψουμε ώστε μπορέσουν να βγουν τα έξοδά μας μέχρι να περάσει ο καιρός και να μπούμε ξανά στον κανονικό μας ρυθμό. 

Έχεις αποκομίσει κάποιο μάθημα απ’ όλο αυτό;

Ότι όλα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Και ο καθένας μας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αν έχουμε αυτό στο νου μας όλα θα είναι καλύτερα. 

Τι επιθυμείς για το μέλλον;

Πάνω απ’ όλα υγεία σε όλους και να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα. Χωρίς υγεία δε γίνεται τίποτα.


Retsinadiko
Wienerstr. 86
70469 Stuttgart, Germany
Tel +49 711 852490
retsinadiko.com
Facebook Page: RETSINADIKO
Instagram: retsinadiko


Συνέντευξη- Φώτο Νικόλαος Ράδης
Text Τσιώνα Γεωργία