Το θρυλικό Oktoberfest, το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού, γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας χθες.  

Το Oktoberfest προσελκύει περί τα έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο στο Μόναχο, με πολλούς να φτάνουν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας από το εξωτερικό.  

Οι επισκέπτες του κάθονται μαζί στα μεγάλα κοινά τραπέζια, πίνοντας τεράστια ποτήρια μπύρας, τρώγοντας λουκάνικα, πρέτσελ και χοιρινό κότσι και ακούγοντας μπάντες oompah.

Foto EPA

Όπως τόνισε στους δημιοσιογράφους ο Βαυαρός πρωθυπουργός, Μάρκους Σέντερ, διατηρεί έντονες επιφυλάξεις για το αν θα πραγματοποιηθεί το φετινό φεστιβάλ από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες από κοινό με τον δήμαρχο Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ.  

Η κεντρική κυβέρνηση μαζί με τις περιφερειακές ηγεσίες των κρατιδίων συμφώνησαν την Τετάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση κάποιων από τα έκτακτα μέτρα lockdown που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, ξεκαθάρισαν πως οι μεγάλες διοργανώσεις, τουλάχιστον έως τις 31 Αυγούστου, δεν θα πραγματοποιηθούν.  

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία μετρά συνολικά 3.868 νεκρούς και 133.830 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut. Το τελευταίο 24ωρο δε, άλλοι 299 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19.  

Με πληροφορίες από Reuters