Συντριπτικά ποσοστά δημοφιλίας 94,6% για τον Σωτήρη Τσιόδρα, σε δημοσκόπηση της Marc που μεταδόθηκε στις ειδήσεις του Alpha

Δημοφιλέστερος Έλληνας και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά αναδεικνύεται ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς το 94,6% των πολιτών που απάντησαν στη δημοσκόπηση της Marc, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, απάντησαν ότι έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη για τον καθηγητή, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας, στις 6 το απόγευμα, δήλωσε ότι παρακολουθεί καθημερινά το 66,7% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με το 6,2% που δεν την παρακολουθεί ποτέ.

Υψηλά τα ποσοστά δημοφιλίας και για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με το 84,3% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση να έχουν θετική άποψη ή μάλλον θετική.

Τα πολιτικά συμπεράσματα

Την ίδια ώρα, το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει η Νέα Δημοκρατία. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ανεβαίνει στο 23,3%, καθώς το 43,6% (αν είχαμε εκλογές αύριο) θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, έναντι ενός ποσοστού 20,3% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, το 63,1% των πολιτών θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 19,1% καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα 17,8% δεν θέλησε να απαντήσει.