Με αφορμή την κρίση που περνά ο επιχειρηματικός κόσμος λόγω του κορωνοϊού, το etsimagazin.com πραγματοποιεί μία νέα σειρά συνεντεύξεων με τίτλο «ΕΤΣΙ Corona Edition», όπου συναντά Έλληνες επιχειρηματίες στην περιοχή της Στουτγάρδης για να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι πώς βιώνουν τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας.


Ο Κωσταντίνος Σταυρακίδης, ιδιοκτήτης του ασφαλιστικού γραφείου Helvetia Versicherung Stavrakidis & Team GmbH στη Στουτγάρδη. Εδώ και 20 χρόνια συμβουλεύει, προτείνει και κατευθύνει τους πελάτες του γύρω από όλα τα ασφαλιστικά και επενδυτικά θέματα, με αξιοπιστία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

Κωνσταντίνε, πώς βιώνεις ως επιχειρηματίας την κρίση του κορωνοϊού;

Προς το παρόν, για τη δική μου δουλειά δεν έχω αγχωθεί. Όμως ανησυχώ πολύ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές αποτελούν μεγάλο μερίδιο των πελατών μου και έχω καθημερινά τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους. Πολλοί επιχειρηματίες αγχώνονται για μέλλον τους, υπάρχει φόβος και συζητάμε ώστε να βρούμε μία λύση για το τι μπορούμε να κάνουμε από ασφαλιστικής άποψης.

Δηλαδή υπάρχει κάτι που εσύ ως επιχειρηματίας μπορείς να κάνεις για να τους διευκολύνεις;

Οπωσδήποτε! Στους ήδη υπάρχοντες πελάτες δίνεται η δυνατότητα να γίνει πάγωμα των ασφαλίστρων για 3-4 έως και 6 μήνες. Και πήραμε αυτά τα έκτακτα μέτρα γιατί λόγω της κρίσης του κορωνοϊού πολλοί από τους επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους. Υπάρχουν καινούργιες επιχειρήσεις, που έχουν πάρει δάνεια από την τράπεζα και έχουν μεγάλη έλλειψη ρευστότητας. Και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη. Αυτό το πάγωμα ισχύει και για τις ασφαλιστικές καλύψεις της επιχείρησης αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, πχ. σε συνταξιοδοτικά προγράμματα. 

Εσύ προσωπικά πως το βιώνεις όλο αυτό; 

Είναι μία κατάσταση που δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω. Πίστευα ότι όλα αυτά ανήκουν στο μέλλον και ότι θα γίνουν πολλά και διάφορα αλλά δεν περίμενα ποτέ να είμαι μέρος όλων αυτών. Κλειστά σχολεία, υπηρεσίες, τα πάντα… Ειλικρινά, τέτοιες καταστάσεις δεν τις περίμενα. Ανυπομονώ να επιστρέψει η κατάσταση όπως πριν την 1η Μαρτίου. Τώρα καταλάβαμε πόση ελευθερία είχαμε.

Υπάρχει κάτι που εύχεσαι στους αναγνώστες μας;

Κουράγιο σε όλους, υγεία πάνω απ όλα και θα την παλέψουμε όλοι μαζί. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, ώστε να βγούμε νικητές από αυτή την ιστορία και να επιστρέψουμε πάλι στην κανονικότητα… Στις δουλειές μας, στη ζωή μας, τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο τους. Να επανέλθουμε γρήγορα πάλι πίσω, όσο πιο «αναίμακτα» γίνεται. 


Stavrakidis & Team GmbH
Konstantinos Stavrakidis
Ulmer Str. 339
70327 Stuttgart

Tel .: 0711 50492913
Fax: 0711 50492914

Συνέντευξη Νικόλαος Ράδης
Text Τσιώνα Γεωργία