Αρκετές ευρωπαϊκές χώρας επλήγησαν πολύ άσχημα από τον κορωνοϊό. Όχι όμως και η Ελλάδα, αναφέρει ρεπορτάζ του CNN.  

Τους λόγους που η Ελλάδα δεν έχει την εικόνα της Ιταλίας και άλλων ευρωπαικών κρατών σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού αναζητά σε ρεπορτάζ του το αμερικάνικο CNN. Με ένα βίντεο, παραθέτει και εκθειάζει τις κυβερνητικές, πρωτοβουλίες που πάρθηκαν αρκετά νωρίς.  

Το ρεπορτάζ, αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν με την απαγόρευση της διεξαγωγής εκδηλώσεων τις Απόκριες. Ακολούθησαν σύντομα τα σχολεία και έπειτα τα καφέ, εστιατόρια και οι χώροι μαζικής εστίασης προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, βασικό στοιχείο της μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού.  

Η Ελλάδα πήρε γρήγορα μέτρα και αυτό φαίνεται πως δούλεψε, λέει στο ρεπορτάζ του το CNN.   

Επίσης, στο βίντεο γίνεται αναφορά και στα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας από τις 23 Μαρτίου ενώ προβάλλονται και δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια αλλά και του ειδικού λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα.  

Το σύστημα Υγείας άντεξε γιατί δεν υπήρξε μεγάλη εισροή κρουσμάτων, τόση ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί το ιατρικό προσωπικό, λέει εργαζόμενη σε ελληνικό νοσοκομείο ενώ στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στην σωστή αστυνόμευση και επιβολή των έκτακτων μέτρων.